Se înmulţesc restricţiile, apar reacţiile: „E vital să menţinem oamenii activi. Aşa asigurăm sănătatea lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fitness

Incidenţa cazurilor de COVID-19 creşte în toată ţara. Când trece de 3, la sălile de fitness au acces doar cei care deţin „Certificat Verde“. Iar după 6, cluburile se închid pentru toată lumea.

Restricţiile impuse de pandemie s-au transformat într-un serial din care asistăm la sezonul doi. Şi având în vedere că Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne-a avertizat că, în următorii ani, vom avea o „constelaţie de tulipini“, probabil, viaţa va continua în ritmul actual, cu restricţii impuse şi ridicate, periodic, mult timp de acum înainte.

În acest context, probabil, până la finalul săptămâniii, urmează închiderea sălilor de fitness. Vorbim despre o măsură care se va implementa, când incidenta cazurilor trece de 6. Luni, în Bucureşti, incidenţa a crescut la 4,95. 

Aşadar, după ce au  fost închise timp de 90 de zile pe durata Stării de Urgenţă (martie - iunie 2020), plus încă o lună, în primăvara acestui an, sălile de fitness urmează să se închidă din nou. Având în vedere această situaţie, „RomaniaActive“, noua voce a industriei Health & Fitness din România, a solicitat clasificarea sălilor de sport drept „Servicii Esenţiale“ pentru ca aceste locaţii să-şi continue activitatea.

Ce spun cei de la „RomaniaActive“?

*Sălile de sport sunt sigure şi ar trebui să rămână deschise chiar şi peste rata de infectare COVID-19 de 6/1000. Aceste săli reprezintă, de fapt, servicii esenţiale şi au un plan pentru a-i face pe români mai sănătoşi şi mai activi fizic. Menţinând sălile de sport şi piscinele interioare deschise, în mijlocul pandemiei COVID, sprijinim redresarea ţării şi a sănătăţii naţiunii.

*Exerciţiile fizice s-au dovedit a preveni şi, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecţiuni cardiovasculare, diabet şi obezitate. De asemenea, au un rol major în prevenirea infecţiilor tractului respirator. Românii trebuie să rămână activi mai ales acum, când se ştie că noul coronavirul provoacă cele mai grave complicaţii şi cea mai mare rată a mortalităţii la pacienţii cu boli de inimă, diabet şi obezitate.

*RomaniaActive crede cu tărie, pe baza celor mai prestigioase studii medicale, că e vital să menţinem oamenii activi fizic şi că exerciţiile fizice susţin puternic sănătatea naţiunii şi recuperarea economiei. Chiar şi mesajul directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus e mai mult decât concludent: „A fi activ fizic poate ajuta adăuga ani vieţii tale şi viaţă anilor tăi. Orice mişcare contează, mai ales acum, când încercăm să gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19“.

*Toţi cei nouă membri fondatori ai „RomniaActive“, reprezentând World Class, StayFit, Viva Sports Club, SmartFit, Stejarii Country Club, 4Moving, Elite Gym, Lotus Sport, Habit 30 Fitness, s-au angajat să contribuie la creşterea activităţii sectorului de Health & Fitness de la o rată de penetrare actuală de 4,2% la peste 7% membri activi din populaţiei române până în 2025.

RomaniaActive se angajează în totalitate să îmbunătăţească sănătatea naţiunii prin promovarea sănătăţii, fitnessului, activităţii fizice şi a stilului de viaţă activ. Vom putea realiza această misiune prin facilitarea parteneriatelor de impact, prin campanii şi prin furnizarea de servicii membrilor. Pentru aceasta, oferim o platformă online de susţinere, profesională şi inovatoare care facilitează şi accelerează succesul partenerilor noştri în atingerea obiectivelor lor şi împreună creăm condiţiile în care sectorul nostru poate creşte.  Kent Orrgren preşedinte RomaniaActive  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite