Nadal, stelar: Rafa a făcut un meci fantastic în faţa lui Djokovici şi e la două victorii de un alt titlu, la French Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadal

Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP) şi Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) au intrat pe „Philippe Chatrier“, la ora 21.45. Iar când a venit punctul care a rezolvat victoria lui Rafa, ceasul arăta 02.16, ora României.

Şi dacă acest duel, în sferturile de la French Open, a fost ultimul cu Nadal şi Djokovici faţă în faţă pe zgura pariziană, atunci cei doi au avut grijă să facă un spectacol memorabil!

„Vestea proastă e că metroul se închide, la Paris, la ora 1 dimineaţă. Vestea bună e că se redeschide la 5“. Iată un comentariu simpatic, la microfonul Eurosport, care demonstrează cât de strâns a fost acest meci, cu doi titani ai tenisului în prim-plan. După 4 ore şi 12 minute, Nadal a triumfat: 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. Ca de obicei însă, scorul nu spune povestea partidei, în întregime.

Primul set a fost la discreţia lui Rafa. Care a luat primele două game-uri, după care şi-a continuat recitalul, ajungând la 5-1! Degeaba a luat Nole game-ul următor, setul a fost adjudecat de spaniol, chiar uşor, în 52 de minute.

Djokovici

Actul secund a debutat şi mai bine pentru favoritul publicului. Pentru că Nadal a câştigat primele trei game-uri. Abia la 3-0 pentru Nadal, liderul ATP s-a trezit! Şi şi-a demonstrat clasa, luând şase din următoarele şapte game-uri. Cu spatele la zid, la un moment dat, Nole spera din nou. A fost 6-4 pentru sârb, după un set cât un meci întreg: o oră şi 28 de minute!

Setul trei a debutat ca precedentele două. Cu Nadal câştigând primele două game-uri. Şi, la fel ca în primul set, spaniolul l-a pulverziat pe Nole, scurt, în 41 de minute: 6-2.

În setul patru, Djokovici părea că e dezlănţuit. Şi, la ce juca sârbul, orice parior ar fi mizat pe intrarea în decisiv. Mai ales că Nole s-a distanţat la 4-1, iar la 5-3 a avut două mingi de set. Pe care le-a irosit! A fost începutul sfârşitului pentru Nole. Pentru că Nadal a egalat (5-5), iar apoi s-a ajuns la tiebreak. Aici, Rafa a dominat: s-a dus la 6-1 şi, în ciuda unei reveniri din partea sârbului, care s-a apropiat la 6-4, Nadal şi-a adjudecat tiebreak-ul (7-4), dar şi calificarea în semifinalele French Open.

Pentru Djokovici, deţinătorul trofeului, s-a încheiat primul Grand Slam al anului în care i s-a permis să joace, fără discuţii aberante despre vaccinare.

Pentru Nadal, urmează semifinala cu Alexander Zverev (3 ATP). Iar Grand Slam-ul cu numărul 22 se vede deja la orizont pentru Rafa!

CITEŞTE ŞI:

Djokovici – Nadal, meci umbrit la început de nişte grobieni: Legendarul McEnroe, dezgustat VIDEO

13 titluri are Rafael Nadal, la French Open, deţinând recordul all-time la acest capitol.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite