Lotul naţional de culturism şi fitness, rezultate excepţionale la Campionatul Mondial din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness
Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

Delegaţia României condusă de Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), s-a întors cu rezultate merituorii de la Campionatul Mondial desfăşurat în localitatea Santa Susanna din Spania, cucerind o salbă de medalii!

Astfel, 25 de sportivi s-au calificat în finale, iar 16 dintre ei au cucerit medalii. Zece sportivi au obţinut medalii de aur şi titlul de campioni mondiali, trei au reuşit să se claseze pe locul doi, cucerind medalii de argint dar şi titlul de vicecampioni mondiali, iar alţi trei sportivi au urcat pe treapta a treia a podiumului obţinând medalii de bronz. De asemenea, alţi nouă sportivi au reuşit să intre în primii şase, obţinându-se astfel patru locuri IV, patru locuri V şi un loc VI.

Preşedintele FRCF, Gabriel Toncean, s-a declarat mulţumit de prestaţia sportivilor români la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness din Spania.

”Este o onoare să reprezinţi România la o competiţie atât de prestigioasă, precum este Campionatul Mondial. Sunt mândru de lotul naţional şi de echipa Federaţiei Române de Culturism şi Fitness şi de rezultatele excepţionale obţinute. Într-o competiţie la care au participat peste 1800 de sportivi, România ocupă locul 2 în clasamentul naţiunilor la categoria masters. Am dovedit din nou că performanţele pot fi obţinute în condiţii dificile. Este un rezultat istoric, care demonstrează că România îşi merită locul în rândul elitei mondiale a culturismului şi fitnessului.”, a declarat preşedintele FRCF, Gabriel Toncean.

Totodată, preşedintele FRCF a adus mulţumiri speciale Ministerului Tinereului şi Sportului (MTS), pentru sprijionul acordat. ” Performanţele obţinute de lotul naţional al României la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness din Spania se datorează şi susţinerii primite din partea MTS. Am beneficiat de cele mai bune şi profesioniste condiţii pentru a participa la această competiţie. Este dovada faptului că doar un perteneriat real, cu investiţii în sport, poate aduce rezultate! ”, a precizat preşedintele FRCF, Gabriel Toncean.

În timpul desfăşurării Campionatului Mondial din Spania, preşedintele FRCF, Gabriel Toncean a avut o întâlnire oficială cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness (IFBB), dr. Rafael Santonja. Au fost trecute în revistă principalele proiecte, dar şi rezultate obţinute de şeful FRCF, fiind de altfel felicitat de dr. Rafael Santonja, pentru toată munca şi implicarea, dar mai ales pentru rezultatele excepţionale obţinute pe întreg parcursul anului 2021. 

Din delegaţia României la Campionatul Mondial din Spania au făcut parte 36 de sportivi, cei trei antrenori ai lotului, Costel Torcea, Cristian Firică şi Gusti Moldovan, preşedintele Comisiei de Arbitri, Călin Brehaiţă dar şi alţi oficiali ai Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite