JO 2020 Tokyo, gimnastică: Lovitură grea! Am pierdut-o pe Larisa Iordache la trei din patru aparate

JO 2020 Tokyo, gimnastică: Lovitură grea! Am pierdut-o pe Larisa Iordache la trei din patru aparate

Larisa Iordache are o medalie olimpică de bronz, luată cu echipa de fete, la Jocurile din 2012

Cu două zile înainte de startul evenimentului aşteptat de toată planeta, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a venit cu un anunţ dezolant pe site-ul oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fără echipa de fete la Jocurile Olimpice pentru a doua ediţie la rând, România mizează la Tokyo pe trei sportivi care vor concura în probele individuale. Vorbim despre Marian Drăgulescu (40 de ani), Maria Holbură (20 de ani) şi Larisa Iordache (25 de ani). Din păcate, Larisa a ajuns la Tokyo cu probleme fizice şi va concura doar la bârnă.
 
Anunţul a fost făcut, astăzi, pe site-ul federaţiei.
 
Ce a scris Federaţia Română de Gimnastică?
 
Larisa Iordache şi Maria Holbură vor avea antrenamentul pe podium, pe 22 iulie, în intervalul orar alocat celei de-a III-a subdiviziuni. Ca şi în calificări, ele vor începe acomodarea la bârnă.
 
De altfel, bârna este singurul aparat la care Larisa va participa la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Ea a explicat de ce nu va putea concura şi la individual: „Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor!“.
 
Maria Holbură va concura la toate cele 4 aparate: „Trebuie să îmi fac exerciţiile aşa cum le-am făcut şi acasă“. Cei doi antrenori, Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, cu care se pregăteşte din luna mai, aşteaptă de la ea un concurs fără ratare.
 
PROGRAMUL COMPETIŢIEI
 
*24 iulie, ora 10 (4, ora României)- concursul de calificări masculin, Marian Drăgulescu va concura în a IV-a rotaţie, din prima subdiviziune
 
*25 iulie, ora 15.10 (9.10, ora României, concursul de calificări feminin, Larisa Iordache şi Maria Holbură vor concura în cea de a III-a subdiviziune)
 
*26 iulie, ora 19 (13, ora României) - finala pe echipe în concursul masculin;
 
*27 iulie, ora 19.45 (13.45, ora României) - finala pe echipe în concursul feminine;
 
*28 iulie, ora 19.15 (13.15, ora României) - concursul individual compus masculin
 
*29 iulie, ora 19.50 (13.50, ora României) - concursul individual compus feminine
 
*1 august, ora 17.00 (10, ora României) - finalele pe aparate la sol şi cal cu mânere, masculine, sărituri şi paralele, la feminin;
 
*2 august, ora 17.00, finalele la inele şi sărituri (18.54, ora României) - la masculin, şi la sol (18.00, ora României), la feminin;
 
*3 august, ora 17.00, finalele la paralele şi bară, masculine, şi la bârnă (17.48), la feminin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările