Doi români, gata să scrie istorie în Raliul Dakar: Au şansa de a realiza o performanţă fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Echipajul format din Claudiu Barbu şi Marius Lupu a ajuns la Jeddah, în Arabia Saudită, iar în numai câteva zile va lua startul în ediţia 2021 a Raliului Dakar, care se desfăşoară pentru al doilea an consecutiv pe dunele din peninsula arabă.

Cei doi, campioni naţionali la rally raid sub egida FRAS, vor să devină primul echipaj românesc care ajunge la finişul celei mai dure competiţii din lume. 

La moto, sătmăreanul Emanuel Gyeneş a fost deja inclus printre legendele Raliului Dakar şi va fi şi în acest an la start.

"Evident, obiectivul principal este să ajungem la finiş. Raliul Dakar este o mare provocare pentru oricine, iar doar simpla participare reprezintă pentru noi o mare performanţă. Deşi avem o echipă mică, sunt convins că o să auziţi lucruri frumoase despre noi de acolo", a spus pilotul Claudiu Barbu, care îl va avea copilot pe Marius Lupu, dar şi doi membri în echipa de asistenţă.

Barbu a devenit faimos în 2019 după ce a terminat, fără copilot sau asistenţă, Africa Eco Race, competiţia care ţine locul Raliului Dakar pe tărâm african. Acesta a terminat de 3 ori cursa care începe la Monte Carlo şi se încheie la Dakar. "Sunt mereu în căutare de noi provocări, iar Raliul Dakar este provocarea supremă", a menţionat Barbu, triplu campion naţional la open în rally raid.

Susţinut de Federaţia Română de Automobilism şi Ministerul Tineretului şi Sportului, Barbu îl va avea copilot pe Marius Lupu, cel care i-a stat în dreapta la cursele din ultimii doi ani. În 2020, cei doi au terminat pe 34 la general în Africa Eco Race. Şi acum, aceştia se vor afla în Arabia Saudită pe un Polaris, la clasa SSV. 

Concurenţa e atât de mare în Dakar încât doar la SSV s-au înscris 45 de concurenţi. În total, sunt peste 200 de concurenţi care se vor prezenta la start.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite