Djokovici, susţinut de o legendă vie a tenisului: „Mă bucur că se luptă. Arată lumii cine e cu adevărat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Hulit de unii, aplaudat de alţii. Cazul Djokovici a împărţit lumea, şi nu doar cea a tenisului, în două tabere. Vorbim însă despre un caz complex, iar verdictul îl vom afla, în noaptea de duminică spre luni, după ora 01.00 dimineaţă, când vor începe audierile conduse de judecătorul Anthony Kelly.

Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) va afla, în câteva ore, dacă va putea evolua la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de 9 nouă ori până acum, ultima dată, în 2021.

După tot ce s-a întâmplat, în ultimele zile, a surprins foarte tare faptul că Nole, după tratamentul de care a avut parte, a insistat să rămână în Australia, inclusiv după ce autorităţile i-au anulat viza. Mulţi au spus că, primit cu ostilitate, ţinut 12 ore în aeroport, liderul mondial ar fi trebuit să se întoarcă imediat acasă, renunţând la Australian Open 2022 (17-30 ianuarie).

Kyrgios

Inclusiv controversatul Nick Kyrgios - foto (93 ATP), jucător australian, care, în trecut, l-a criticat, în dese rânduri, pe Nole, s-a arătat şocat de modul în care starul sârb a fost tratat acum în Australia.

„Sunt total de acord, e nevoie să luăm măsuri, când e cazul. Eu m-am vaccinat pentru cei din jurul meu, pentru sănătatea mamei mele, în primul rând. Dar ce facem noi acum în cazul lui Djokovici e rău, foarte rău“, a spus Kyrgios.

Iar sportivul de 26 de ani nu e singurul nume important din lumea tenisului care şi-a manifestat, deschis, suţinerea pentru liderul ATP. 

Suedezul Mats Wilander (57 de ani), cu şapte titluri de Grand Slam în palmares, inclusiv trei trofee la Australian Open, a lăudat curajul lui Djokovici de a se lupta pentru drepturile sale. Potrivit Eurosport, Wilander a insistat că lumea tenisului vrea să-l vadă pe Nole pe teren, la Melbourne.

Wilander

Ce a spus Mats Wilander?

*Situaţia aceasta cu Novak Djokovici e foarte ciudată. Sunt convins că Novak a plecat spre Australia cu toate documentele de care avea nevoie, sunt sigur că Novak credea că va intra, fără probleme, în Australia. Dintr-odată ajunge acolo şi nu e lăsat. Sincer să fiu, cred că se creează reguli pe măsură ce ne apropiem de startul turneului. Îmi pare rău pentru Novak, îmi pare rău pentru turneu şi pentru prim-ministrul australian pentru că trebuie să ia o decizie.

*Îmi place că Novak a rămas acolo, că se luptă la tribunal pentru şansa de a juca tenis. Asta arată lumii cine e, de fapt, Novak Djokovici. Îşi doreşte să joace la Australian Open. Putea să se întoarcă imediat acasă şi să spună că Australia i-a dat undă verde să vină în ţară, iar apoi că nu i-au mai dat voie. Singura care ar fi arătat rău ar fi fost Australia. 

*Dacă Djokovici iese de acolo, fără să joace, cred că toată lumea ar trebui să se ferească de el. Pentru că a demonstrat, de fiecare dată, că revine mai puternic din orice luptă care pare pierdută.

*Cred că toţi participanţii la Australian Open vor ca Novak Djokovici să joace. Anul trecut, a fost foarte aproape să câştige acel Calendar Grand Slam (n.r. - toate cele patru trofee major, în acelaşi an) şi a fost destul de uşor învins la US Open, de Medvedev. 

CITEŞTE ŞI:

Cazul Djokovici, explicat ca la carte: Cine i-a dat scutire, de ce Australia e în culpă şi ce problemă are Nole

Două opinii pro şi contra Djokovici: „Adevărul“ analizează subiectul momentului în lumea sportului

„Australia trebuie să-şi ceară scuze faţă de Djokovici!“: Editorial acid în presa din Melbourne

3 trofee a câştigat Mats Wilander la Australian Open, în 1983, 1984 şi 1988.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite