Coronavirus, sub control: Un celebru virusolog italian a explicat ce urmează în vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto Burioni e optimist că pe durata verii rata răspândirii va scădea şi mai mult
Roberto Burioni e optimist că pe durata verii rata răspândirii va scădea şi mai mult

La mai bine de două luni după ce a lovit Europa, boala COVID-19 dă semne de slăbiciune, cu precizarea că trebuie să fim precauţi, în continuare.

România e printre ultimele ţări din Europa care va relaxa măsurile de restricţie implementate în lupta cu pandemia de coronavirus. Începând cu 15 mai, circulaţia va fi fără restricţie în interiorul oraşelor, iar după alte două săptămâni e posibil să avem o nouă etapă de relaxare.

Astfel de măsuri s-au putut lua, deoarece, peste tot în Europa, răspândirea virsului a fost, cât de cât, ţinută sub control. În plus, o eventuală prelungire a izolării ar fi distrus nişte economii şi aşa prăbuşite. Într-o declaraţie oferită pentru tuttomercatoweb.com şi preluată şi de Digi Sport, celebrul virusolog italian Roberto Burioni a analizat „meciul“ omenirii cu pandemia în limbaj fotbalistic.

Ce a spus Roberto Burioni?

*Coronavirus a condus cu 3-0 în acest meci, dar noi am reuşit să marcăm pentru 3-3.

*Fundaşii trebuie să fie prudenţi. Ar putea apărea nişte surprize pe parcursul acestui final de meci, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenţi.

*Dacă mâine un angajat va avea febră la muncă, va fi izolat şi testat? Mă îndoiesc. Virusul circulă în continuare. Dacă vom lăsa garda jos, ne vom întoarce de unde am plecat.

*Cred că virusul se va răspândi mai greu pe timp de vară, datorită temperaturilor ridicate. Altfel va fi un virus complet diferit faţă de celelalte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite