Cîrstea, lipsă de respect faţă de Halep: Încă o dovadă că Sorana nu o apreciază deloc pe Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afis

S-a spus, nu o dată, că Sorana Cîrstea (32 de ani, 34 WTA) şi Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) au fost orice, numai prietene, nu! De altfel, retragerea lui „Sori“ de la echipa de Fed Cup a fost pusă pe seama acestei situaţii. Care iese în evidenţă din nou.

Că Sorana Cîrstea nu se înţelege cu Simona Halep deloc e un lucru ştiut de mult în lumea sportului românesc. Inclusiv fostul antrenor al Soranei din perioada 2015 – 2018 a confirmat această realitate.

„Sunt două jucătoare care nu sunt prietene. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă să te respecţi, pur şi simplu, ca jucător şi să nu te vezi, să te saluţi, poate schimbi două vorbe în viteză, dar nu-ţi faci confidenţe, nu te duci împreună la diverse activităţi“, a spus Marius Comănescu în 2019 pentru postul Telekom Sport devenit, între timp, Orange Sport.

Din păcate, spusele antrenorului se confirmă doar pe jumătate. În sensul că e clar că cele două nu sunt prietene, dar acum se vede că nici măcar nu există respect între ele din punct de vedere profesional! Pentru că, potrivit Digi Sport, Cîrstea a vorbit despre cele mai bune jucătoare întâlnite de-a lungul carierei, despre idolul ei, dar în toate declaraţiile oferite pentru Sportskeeda a omis-o pe Halep!

Ce a spus Sorana Cîrstea?

*Au fost multe jucătoare puternice şi am fost norocoasă să mă lupt cu adversare din generaţii diferite: de la Justine Henin şi Kim Clijsters, la surorile Williams şi acum Iga Swiatek.

*Idolul meu? Rafael Nadal. Pentru incredibila sportivitate, rezistenţă şi toată contribuţia pentru sport.

*Fiecare eră a tenisului a avut campioane remarcabile, de la Margaret Court, Billie Jean King, Martina Navratilova, Steffi Graf, Serena Williams.

De ce e evidentă lipsa de respect a Soranei pentru Simona?

Faptul că Sorana Cîrstea n-a pomenit-o deloc pe Simona Halep e cu atât mai ciudat cu cât, în ultimii ani, mai toate jucătoarele din noua generaţie au spus că „Simo“ a fost o sursă de inspiraţie pentru ele. Şi n-au fost vorbe aruncate în vânt!

Halep are 23 de titluri în palmares, dintre care două de Grand Slam, şi se poate mândri cu două borne fantastice:

*A ocupat locul 1 mondial, timp de 64 de săptămâni. Dintre care de 48 de săptămâni, la rând.

 

*A rezistat în Top 10, fără întrerupere, între 27 ianuarie 2014 şi 9 august 2021. Adică, de şapte ani şi jumătate. Vorbim despre o longevitate aproape nemaiîntâlnită, în tenisul feminin de astăzi.

Sorana - Simona, 2-2 la meciuri directe

*2022 (Indian Wells, hard): 6-1, 6-4 Halep

*2010 (Cincinnati, hard, calificări): 6-2, 6-4 Cîrstea

*2010 (Marbella, zgură): 6-4, 7-6 Halep

*2008 (Bucureşti, zgură): 3-6, 6-3, 6-1 Cîrstea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite