România, descrisă superb de un străin: Surprizele care l-au dat pe spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joonas Tamm a vorbit foarte frumos despre România
Joonas Tamm a vorbit foarte frumos despre România

În ciuda faptului că, de multe ori, avem tendinţa de a vedea jumătatea goală a paharului, când vorbim despre România, e clar că la noi există şi foarte multe aspecte pozitive. Pe care le observă mai ales cei care vin aici din străinătate.

În sportul românesc ajung, anual, o grămadă de străini din toate colţurile lumii. Chiar dacă ministrul Eduard Novak şi-a propus să limiteze importurile, în ceea ce priveşte sporturile de echipă, inclusiv în această vară s-au făcut transferuri importante din afara ţării.

O mutare extrem de mediatizată a fost cea a lui Joonas Tamm (30 de ani), un fundaş central estonian de 1,92 de metri adus de FCSB. Tamm, cu 50 de selecţii şi 4 goluri în naţionala Estoniei, a evoluat, în trecut, la formaţii, ce-i drept nu foarte importante, din Italia, Suedia, Norvegia, Polonia şi Ucraina. Aşa că, din postura unui sportiv care a călătorit foarte mult, Tamm a fost în măsură să vorbească pe larg despre primele sale impresii despre România. Declaraţiile sale din presa din Estonia au fost preluate de Orange Sport şi arată că viaţa din România are şi multe aspecte frumoase.

Tamm

Ce a spus Joonas Tamm?

*În mod surprinzător, toată lumea vorbeşte engleză. Peste tot: la aeroport, la magazin, în oraş. A fost o surpriză foarte mare. Eram deja obişnuit cu gândul că, probabil, nimeni nu vorbeşte. Dar toată lumea o face, aşa că e foarte convenabil. Vorbesc şi bine, frumos.

*Aici, şi jucătorii m-au primit foarte bine. Mi-au spus deja unde să merg să mă tund, să mă uit după apartamente, etc.

*Acest oraş (n.r. – Bucureştiul) e foarte mare. Aici, trebuie să vezi cum să te adaptezi la trafic şi la lucruri. Nu prea poţi merge peste tot aici - o oră şi jumătate cu maşina nu e rezonabil. Trebuie să mă obişnuiesc puţin mai mult. Nu cunosc deloc oraşul în acest moment. Dar e bine, asta necesită timp. Momentan, doar încerc să mă adaptez aici şi sunt aici, la bază (n.r. – Baza FCSB-ului din Berceni). Când găsesc un apartament, voi începe să mă uit la mai multe.

*Impresiile sunt foarte bune. În primul rând, suporterii şi cât de popular e fotbalul aici. Întreaga cultură! În al doilea rând, baza şi condiţiile pe care le oferă echipa. În comparaţie cu Estonia şi Ucraina, acesta e un lucru complet diferit. N-a mai avut niciodată astfel de condiţii şi o asemenea bază la cluburile mele. Aici, la bază, există un complex de antrenament, care are şi încăperile necesare antrenorilor: vestiare, spaţii de recuperare, piscine, saune şi o cantină.

*Apoi, următoarea clădire e locul în care stau jucătorii. Stăm aici înainte şi după meciuri. Şi eu tot aici sunt acum. Apoi, există o clădire cu refugiaţi ucraineni. Există şi o clădire în care stau tinerii din academie. Apoi, sunt o mulţime de terenuri cu iarbă perfectă. Există o piscină. Chiar şi o biserică avem aici. N-am văzut încă totul, dar e o bază foarte mare şi condiţii extrem de bune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite