Eduard Novak bulversează sportul românesc: Semn că ministrul a călcat pe bec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak a creat o problemă destul de mare pentru cluburile din România
Eduard Novak a creat o problemă destul de mare pentru cluburile din România

Atunci când nu gafează pe Facebook, şeful MTS publică în Monitorul Oficial ordine care dau peste cap, brusc, strategia unor cluburi.

Eduard Novak s-a gândit că ar fi bine ca 40% din jucătorii aflaţi pe teren într-o echipă să fie români. Ceea ce din start pare o decizie discutabilă, având în vedere că în Uniunea Europeană dreptul la muncă nu poate fi îngrădit pe baza de naţionalitate.

Dar dincolo de această problemă care, cu siguranţă, va fi lămurită de avocaţi, apare şi alta. Şi anume că ordinul de ministru intră în vigoare cu efect imediat. Adică, din acest sezon! 

Un semn clar că Eduard Novak a pornit pe un drum greşit e ce a spus, astăzi, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Acesta a lăsat de înţeles că ordinul de ministru nu va mai intra în vigoare imediat, aşa cum s-a spus iniţial. 

„Consider că trebuia făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor naţionale implicaţi direct în această decizie şi mă refer aici la sporturile de echipă. Am înţeles că se discută zilele acestea despre o amânare a intrării în vigoare a ordinului ministrului. Decizia doreşte să aducă un plus de valoare, dar e clar că trebuia un pic mai bine pregătită“, a afirmat Covaliu.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite