CFR ia bani cu lopata: Ce sumă a strâns după acest sezon şi ce bilanţ au rivalele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Burcă, fundaş CFR Cluj
Andrei Burcă, fundaş CFR Cluj

La câteva ore după ce a bifat ultimul meci din acest sezon, formaţia din Gruia a aflat că Edward Iordănescu intenţionează să părăsească echipa. Ardelenii pot sta însă liniştiţi: Gâlcă e pe drum, iar sezonul actual a fost încă un succes financiar.

CFR Cluj se pregăteşte de a doua schimbare de antrenor, în ultimele şase luni. În decembrie, Dan Petrescu a părăsit clubul, având relaţii glaciale cu conducerea. Acum, istoria se repetă, dar cu Edward Iordănescu.

În ultima perioadă, s-a tot vehiculat că tehnicianul de 42 de ani a fost dezamăgit de patronul Neluţu Varga şi de modul în care acesta a susţinut echipa. În plus, Iordănescu jr tocmai şi-a îmbunătăţit CV-ul, câştigând primul titlu din carieră. Ceea ce înseamnă că, în această vară, el poate valorifica acest succes, semnând cu o formaţie din străinătate pe bani mai mulţi. Având în vedere aceste detalii, dar şi discursul antrenorului din ultimele zile, în care a vorbit de parcă se apropie de finalul mandatului său la CFR, n-a fost tocmai o surpriză când, ieri, s-a aflat că Iordănescu va părăsi formaţia din Gruia. 

Cum plecarea actualului antrenor e iminentă, clujenii au deja pregătită soluţia. Aceasta se numeşte Costel Gâlcă (49 de ani). Fostul internaţional tocmai a încheiat conturile cu Vejle (Danemarca), formaţie pe care a pregătit-o din martie 2019. Dacă va semna cu CFR, Gâlcă va reveni în Liga I, după şase ani. În sezonul 2014-2015, el a pregătit FCSB, cu care a luat trei trofee: titlul, Cupa României şi Cupa Ligii. Aventura sa la formaţia bucureşteană s-a încheiat, după ce Gigi Becali, eliberat din închisoare, a renunţat la antrenor, nemulţumit că acesta nu executa ordinele sale.

Şi mai vin bani de la UEFA

CFR a ajuns să schimbe cam des antrenorii, însă această instabilitate de la nivelul băncii tehnice n-a afectat, deocamdată, rezultatele echipei. Formaţia din Gruia a cucerit titlul pentru a patra oară la rând şi a evoluat în grupele Ligii Europa pentru al doilea sezon consecutiv. Ceea ce înseamnă că CFR se poate lăuda şi cu un important succes financiar. Numai cifrele din actuala stagiune vorbesc de la sine:

*2,6 milioane de euro din drepturile TV

*6,3 milioane de euro pentru parcursul din Europa

Iar CFR şi-a asigurat deja încă un cec din partea UEFA, în valoare de 280.000 de euro. Sunt banii pe care formaţia din Gruia îi va primi pentru prezenţa în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Şi cum clujenii vor fi cap de serie în această fază, având şanse mari să treacă în turul II, ei pot primi încă 380.000 de euro, dacă vor atinge această fază.

Lotul se va schimba masiv

Revenind la situaţia actualului lot, aici se anunţă schimbări importante. Nu doar antrenorul Edward Iordănescu e pe picior de plecare. Nouă jucători îşi vor încheia contractele, în următoarele zile. Vorbim despre Arlauskis, Vinicius, Ben Youssef, Bordeianu (era împrumutat de la Al Qadisiyah din Arabia Saudită), Hoban, Soares, Luis Aurelio, Pereira şi Latovlevici. Cu siguranţă, câţiva dintre ei, care au evoluat puţin şi au şi o vârstă înaintată, nu vor mai rămâne la echipă. Tocmai de aceea, clubul a şi început deja aducerea unor jucători, bătând palma cu Bouhenna (fundaş, Sepsi), Figueiredo (portar, Hermannstadt), Jonathan Rodriguez (mijlocaş, FC Botoşani) şi cu Anas Tahiri (mijlocaş, liber de contract).

29 de meciuri a adunat Edward Iordănescu în ultimul său mandat, la CFR Cluj: 20 de victorii, 5 egaluri, 4 înfrângeri. Golaveraj: 47-15.  

Banii încasaţi de echipele româneşti de la UEFA

Club Suma totală

CFR Cluj 6.351.000

FCSB 780.000

Botoşani 500.000

Craiova 240.000

*Sumele sunt exprimate în euro pentru sezonul 2020-2021 în care Craiova a fost eliminată în turul I preliminar al Ligii Europa, Botoşani în turul II, iar FCSB în turul III. CFR, în schimb, a evoluat în grupe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite