Certificatul verde îşi face intrarea în fotbalul românesc: Anunţul făcut de federaţie

Certificatul verde îşi face intrarea în fotbalul românesc: Anunţul făcut de federaţie

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

În contextul creşterii numărul de cazuri de COVID-19, forul condus de Răzvan Burleanu a adoptat un protocol anunţat pe site-ul oficial.

Vaccinarea bate pasul pe loc în România. Inclusiv în fotbalul românesc, după cum „Adevărul“ a arătat aici.
 
Tocmai pentru a-i determina pe jucători să se imunizeze, Federaţia Română de Fotbal a anunţat, astăzi, în mod oficial, intrarea certificatului verde în toate competiţiile interne.
 
Ce a anunţat FRF?
 
*Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) şi, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenţii clubului care au fost testaţi RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conţină numele, prenumele, funcţia, data recoltării testului, tipul de test efectuat şi rezultatul.
 
*De asemenea, trebuie trimis şi un document cu buletinele de analiză scanate, precum şi deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menţine pe toată durata competiţiei. Suplimentar faţă de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegaţia unei echipe (staff + jucători + alţi oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.
 
*Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca şi viza medicală – condiţie pentru dreptul de joc), arbitrul având obligaţia verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situaţia jocurilor la care participă jucători minori (exceptaţi de la testare), obligaţia prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegaţiei (staff+jucători+alţi oficiali) majori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările