Omagiu pentru Ayrton Senna. Cum vor arăta monoposturile Williams, la comemorarea a 20 de ani de la tragica moarte a pilotului brazilian

Omagiu pentru Ayrton Senna. Cum vor arăta monoposturile Williams, la comemorarea a 20 de ani de la tragica moarte a pilotului brazilian

Desen monopost Williams, versiunea 2014. FOTO http://www.williamsf1.com

În 1994, Ayrton Senna îşi pierdea viaţa în urma unui tragic accident, pe circuitul italian de la Imola. De trei ori campion mondial, pilotul brazilian de Formula 1 deceda la doar 34 de ani, după ce-a scăpat de sub control monopostul Williams şi s-a lovit de un parapet.

Potrivit BBC, în sezonul 2014 din Formula 1, echipa Williams îi va aduce un tribut omagial fostului mare pilot. 
 
Astfel, monoposturile vor avea pe o parte un desen cu imaginea lui Senna şi cu mesajul „Ayrton Senna Sempre“ (Ayrton Senna, pentru totdeauna). 
 
„Acest nou logo e un mod de a celebra realizările lui Ayrton Senna“, a declarat şeful echipei Frank Williams. 
 
 
Senna a câştigat trei titluri mondiale în carieră (1988, 1990, 1991), iar moartea sa a determinat înăsprirea normelor de siguranţă pe circuitele din Formula 1. 
 
S-au efectuat schimbări importante şi la nivelul echipării monoposturilor din „Marele Circ“, pentru a-i proteja mai mult pe piloţi. 
 
De atfel, Senna a rămas ultimul pilot care şi-a pierdut viaţa într-o cursă în Formula 1. 
 
Noul sezon din Formula 1 începe pe 16 martie, prima cursă fiind cea de la Melbourne. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările