Raport global. Care sunt cele mai poluate oraşe din România în anul 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

22 de oraşe din România au fost incluse în raportul „Cele mai poluate oraşe din lume” realizat pe anul 2018, de platforma AirVisual, care colectează date în timp real.

Raportul include peste 3.000 de oraşe, iar rezultatele acestuia se bazează pe date calitative obţinute din surse de monitorizare publică, în timp real sau aproximativ timp real. 

Iaşiul este cel mai poluat oraş din România, urmat de Cluj-Napoca, conform raportului disponibil pe AirVisual.

Pe locul trei se află oraşul Braşov, iar Capitala este pe locul patru.

Pe lista oraşelor cele mai poluate sunt incluse şi Ploiesti, Măgurele, Timişoara, Arad, Scheia şi Braniştea, dar şi oraşe precum Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Constanţa.

Particulele în suspensie (PM10 şi PM2.5) sunt particule fine generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor. Multe oraşe din România depăşesc constant nivelul maxim acceptat de legislaţie.

captura

   

64% din cele 3.000 de oraşe cuprinse în raport depăşesc cu mult indicele de poluare, recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Oraşele lumii sunt sufocate de poluare 

Topul celor mai poluate oraşe din lume este ocupat de oraşe din China, India, Pakistan care au 100% poluare în atmosferă în anul 2018. Cel mai poluat oraş din lume este Gurugram (India). 

   

Şi oraşe din Bosnia şi Herţegovina se află în topul celor mai poluate oraşe din Europa, iar în ceea ce priveşte America de Nord şi de Sud, oraşele Mexic, Anderson şi Toluca sunt cele mai poluate. 

   

Poluarea reprezintă cel mai mare risc pentru sănătate, contribuind la 7 milioane de decese premature în ficare an. Mai mult, poluare are un cost anual asupra economiei de 225 miliarde de dolari. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite