Peste 3600 de copii între 12 şi 15 ani au fost programaţi pentru vaccinarea anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 3600 de copii între 12 şi 15 ani au fost programaţi pentru vaccinare anti-COVID, de marţi seara când a fost optimizată platforma, până miercuri după-amiază, informează Grupul de Comunicare Strategică.

„3634 programări în platformă, de ieri până astăzi, (ora 16.45), pentru categoria 12-15 ani. În această dimineaţă, la ora 8:00, numărul celor înscrişi era de 2.166. În această dimineaţă, la ora 8:00, numărul celor înscrişi era de 2.166”, a anunţat GCS.

Joi, ar urma să fie anunţat şi numărul celor vaccinaţi în prima zi destinată categoriei 12 - 15 ani.

De altfel, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început oficial, miercuri, imunizarea făcându-se cu serul produs de BioTech - Pfizer.

Iar coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că încă de la primele ore a avut semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat. 

Medicul militar a participat la deschiderea primului centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19, destinat imunizării copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, deschis în Sectorul 4.

„Credem că soluţia de programare în platformă este una foarte bună şi ne dorim să fie accesată de cât mai mulţi dintre părinţi. Încă de la primele ore am semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei care chiar mi-au scris şi erau foarte bucuroşi că au putut să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Însă este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste, este Comirnaty, produs de BioNTech Pfizer, iar din din studiile efectuate se arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, cu o eficacitate maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite