UPDATE Mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de furtună

UPDATE Mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de furtună

Mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de furtună FOTO Adevărul

Mai multe judeţe din ţară se află luni sub Cod galben de furtună fiind aşteptate descărcări electrice, averse de ploaie ce pot depăşi 30 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi şi vijelii valabilă pentru judeţul Buzău, între orele 18.40 - 19.40, zonă delimitată de localităţile Gheraseni, Sudiţi, Bălaia. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor depăşi 20 - 25 l/mp, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben şi pentru judeţul Galaţi, valabilă între orele 18.30 - 20.00, vizate fiind şi judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Suceava.

Între orele 18.10 - 19.30 sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii sunt şi judeţele Vrancea şi Botoşani.
 
UPDATE Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de furtună, valabilă până la ora 18.45, pentru nord-estul judeţului Brăila, inclusiv pentru municipiul Brăila. 
 
Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.
 
Nord-estul judeţul Sălaj şi sud-estul judeţului Cluj se află sub avertizare de Cod galben de furtună până la ora 19.30 fiind aşteptate grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care izolat vor cumula cantităţi de 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
UPDATE Judeţele Suceava, Botoşani şi Bacău se află, până la ora 19.00, sub Cod galben de furtună şi sunt aşteptate cantităţi de apă care vor atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat, grindină, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie.
 
Şi pentru şi nord-vestul judeţului Tulcea a fost emisă o avertizare de Cod galben de furtună fiind anunţate frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni şi cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi izolat 15 litri pe metru pătrat. Această atenţionare expiră la ora 18.15.
 
UPDATE Judeţele Suceava, Vrancea şi Hunedoara se află, până la ora 18.00, sub Cod galben de furtună. Se vor semnala cantităţi de apă care vor atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat, grindină, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie.
 
Specialiştii au anunţat că judeţele Sibiu, Mureş şi Vaslui se află, până la ora 18.30, sub Cod galben de furtună fiind aşteptate descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
UPDATE Judeţul Arad se află, până la ora 18.00, sub Cod galben de furtună fiind aşteptate grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice, cantităţi de apă ce pot depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului.
 
UPDATE Judeţele Alba şi Harghita se află, până la ora 17.30, sub Cod galben de furtună fiind aşteptate descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
Estul judeţului Galaţi, inclusiv municipiul Galaţi se află, până la ora 17.30, sub Cod galben de furtună. 
 
Specialiştii au anunţat cantităţi de apă care vor atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat, grindină, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie.
 
Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de furtună, valabilă până la or a16.30, pentru judeţul Constanţa. Specialiştii au anunţat frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni şi cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi izolat 15 litri pe metru pătrat.
 
UPDATE Până la ora 16.30, judeţele Neamţ, Suceava şi Vrancea se află sub Cod galben de furtună. 
 
Specialiştii au anunţat cantităţi de apă care vor atinge şi depăşi 25 de litri pe metru pătrat, grindină, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie.
 
Meteorologii nu au emis o avertizare de furtună pentru Capitală, însă în Sectorul 2 plouă cu grindină.
 
 
UPDATE O avertizare de Cod galben de furtună, valabilă până la ora 16.30, a fost emisă pentru judeţele Maramureş, Bihor şi Caraş-Severin
 
Se vor semnala frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie care izolat vor cumula cantităţi de 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
Judeţele Harghita şi Mureş se află, până la ora 16.20, sub Cod galben de furtună fiind aşteptate descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii şi averse de ploaie ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat.
 
Extremitatea estică a judeţului Timiş se află, până la ora 16.00, sub Cod galben de furtună fiind anunţate grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice, cantităţi de apă ce pot depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului.

Până la ora 14.00, judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud se află sub Cod galben de furtună fiind aşteptate frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie care izolat vor cumula cantităţi de 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

 
De asemenea, până la ora 14.30, zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Braşov şi sudul judeţului Braşov se află sub Cod galben de furtună. 
 
Specialiştii au anunţat descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.
 
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Administraţia Naşională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (25 mai – 1 iunie), potrivit căreia în următoarele zile vom avea parte de vreme frumoasă şi de temperaturi ridicate. Specialiştii anunţă însă că începând cu 27 mai sunt aşteptate ploi pe arii mai extinse.
 
 
Meteorologii anunţă că vremea în următoarele trei luni va fi caniculară şi secetoasă. Specialiştii arată că valorile înregistrate vor fi peste normalul perioadei, iar precipitaţiile vor fi din ce în ce mai puţine.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările