Cum sa ne emailam singuri cada de baie

Nimic mai neplacut ca o chiuveta cu smaltul ciobit sau ca o cada de baie cu pete de rugina pe care nici un praf de curatat nu le poate inlatura. Cei mai multi prefera sa-si inlocuiasca complet

Nimic mai neplacut ca o chiuveta cu smaltul ciobit sau ca o cada de baie cu pete de rugina pe care nici un praf de curatat nu le poate inlatura. Cei mai multi prefera sa-si inlocuiasca complet echipamentul sanitar sau de bucatarie deteriorat, desi mult mai ieftin si mult mai usor ar fi sa si-l emaileze singuri. Problema e ce produs sa alegi? O familie din Bucuresti a incercat in zadar sa acopere petele de rugina din cada de baie, mai intai cu vopsea obisnuita, apoi cu un spray special. Si vopseaua, si emailul din spray s-au cojit dupa ce cada a fost umpluta de cateva ori cu apa fierbinte. Un meserias le-a recomandat un email epoxidic, care a dat rezultate excelente. Cum se procedeaza Inainte de emailare, cada de baie se curata bine cu o hartie abraziva foarte dura (smirghel), cu o perie aspra, astfel incat sa se obtina o suprafata foarte zgrunturoasa. Apoi, interiorul se clateste cu apa din belsug si se lasa sa se usuce (pentru o uscare mai rapida se poate folosi un uscator de par sau un radiator). Emailarea se face cu un produs de tip Sifraepox, care are doua componente, A - vopseaua propriu-zisa - si B - un intaritor, care se vand impreuna, in cutii a cate 250 de grame. Se amesteca bine doua parti din A cu o parte B. Emailul obtinut se aplica cu o pensula obisnuita, in trei straturi: mai intai se aplica un strat pe verticala, in tot interiorul cazii, apoi unul pe orizontala, in fine un al treilea, tot pe verticala. Odata aplicat un strat, trebuie lasat sa se usuce pana la aplicarea urmatorului. Dupa vopsire, cada nu se foloseste timp de 48 de ore. Trucuri de meserias - in timpul emailarii, pot sari stropi care pateaza iremediabil faianta din baie/bucatarie sau robinetii. Se recomanda de aceea protejarea faiantei cu cartoane lipite cu scoci si invelirea robinetilor in pungi de plastic. - emailul epoxidic se poate folosi pentru recuperarea oricaror chiuvete din fonta, din aluminiu, inclusiv pentru vopsirea aragazului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: