COVID-19 în România. Alertă la ADP Sector 4. Pacientul 16 din Bucureşti a intrat în contact cu 120 de persoane

COVID-19 în România. Alertă la ADP Sector 4. Pacientul 16 din Bucureşti a intrat în contact cu 120 de persoane

În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis.

O anchetă epidemiologică a fost declanşată la Amenajarea Domeniului Public, sector 4, după ce s-a stabilit că un angajat al instituţiei, care este cel de-al 16-lea bolnav de coronavirus, a împărţit mărţişoare pe 2 martie. Bărbatul de 60 de ani care era deja internat la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală când a fost depistat cu virusul a intrat în contact cu 120 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Goleac, director general al ADP sector 4, a declarat la Digi24 că bărbatul de 60 de ani a fost la muncă până luni, 2 martie, zi în care a împărţit mărţişoare. El a intrat în contact cu peste 120 de persoane. În 3 martie s-a simţit rău şi a mers la spital. În 4 martie a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, a spus Goleac.
 
El a adăugat că soţia respectivului angajat lucrează chiar în sediul ADP sector 4, iar bărbatul are biroul în parcul Lumea Copiilor.
 
Bărbatul din Bucureşti, cel de-al 16 pacient confirmat cu coronavirus, era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota de pe 5 martie, în momentul în care a fost testat pozitiv.
 
Cazul acestuia este atipic, pentru că, dacă până acum s-a ştiut care este sursa virusului, acum nu se ştie.
 
Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.
 
La câteva zile după internare, starea lui s-a înrăutăţit, el a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, astfel că medicii i-au făcut testul pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv, aşa că, pentru că bărbatul a stat câteva zile în spital înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: