Compania AstraZeneca anunţă că  vaccinarea anti-COVID ar putea începe încă din luna decembrie

Compania AstraZeneca anunţă că  vaccinarea anti-COVID ar putea începe încă din luna decembrie

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca Foto: shutterstock

Compania AstraZeneca a transmis că vaccinul dezvoltat de ei, împotriva noului coronavirus, ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie. Compania aşteaptă acum aprobările emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie. (...) Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca - n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă",a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter, citat de Agerpres.

Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca  a menţionat şi faptul că mulţi experţi consideră totuşi că oamenii vor trebui să se vaccineze din nou după o perioadă. "Dacă acest lucru va trebui făcut anual, atunci vom putea să obţinem bani de pe urma lui (a vaccinului - n.r.) începând din 2022. Însă trebuie să ne asigurăm mai întâi că vaccinul nostru funcţionează cu adevărat", a declarat Pascal Soriot, conform sursei citate.
 
Rezultate preliminare ale testelor clinice ale vaccinului dezvoltat de către Universitatea Oxford în 
parteneriat cu grupul britanic AstraZeneca împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 arătau că vaccinul produce un răspuns imunitar puternic la persoanele în vârstă, care prezintă cel mai risc ale unor forme grave de covid-19, dezvăluie luni The Financial Times, care citează două persoane la curent cu dosaru.
 

AstraZeneca, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori ai unui vaccin pentru noul coronavirus, întrerupsese iniţial studiul clinic din SUA pe 6 septembrie, în urma unei informaţii referitoare la o boală neurologică gravă apărută la un participant în studiul clinic al companiei din Marea Britanie, dar a reluat studiul clinic, după aprobarea dată de autorităţile de reglementare.

    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările