Când ajunge în România prima tranşă de vaccin Johnson&Johnson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat marţi când ar putea primi România primele zeci de mii de doze din vaccinul produs de compania Johnson&Johnson, omologat recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înşel, ar trebui să primim probabil prima tranşă, nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze, reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vis-a-vis de categoria persoanelor eligibile, ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că, "din punct de vedere practic", acest ser poate fi folosit mai mult în centre mobile, de către echipe mobile în localităţile în care accesul la vacciare este mai redus, "dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat şi de restul categoriilor de persoane".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite