Bode: Cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greşeală. 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu

Bode: Cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greşeală. 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu

Potrivit ministrului de Interne, pensiile de serviciu ale militarilor şi poliţiştilor sunt ”undeva la 5,2 miliarde de lei presiune pe buget”.  FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, joi, că cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greşeală. Bode a precizat că 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu este ”presiunea pe buget” în ceea ce priveşte pensiile de serviciu din sistem.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Sunt întru totul de acord ca în România pensiile să fie plătite pe principiul contributivităţii. Sunt întru totul de acord ca în România să nu avem pensii speciale. Însă cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greşeală”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Lucian Bode. 

Potrivit acestuia, pensiile de serviciu ale militarilor şi poliţiştilor sunt ”undeva la 5,2 miliarde de lei presiune pe buget”. 

”Vorbim despre 97.000 de pensionari proveniţi din sistemul de ordine publică ,vorbim despre pensii cuprinse între 1.000 şi 2.500 RON, într-un număr de aproximativ 21.000, pentru care s-a aplicat acea indexare de 10% (...) Nu cred că este corect să punem semnul egal între pensiile militare şi pensiile speciale. Sunt de acord însă se existe o discuţie şi în cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, a mai afirmat ministrul.

 Acesta a precizat că ”22-23 la sută din bugetul Ministerului Afacerilor interne merge către această componentă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările