Centrul de vaccinare din municipiul Motru ar putea fi închis din cauza facturilor mari la utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de vaccinare din Motru s-ar putea închide                                         Foto: Arhivă Adevărul
Centrul de vaccinare din Motru s-ar putea închide                                         Foto: Arhivă Adevărul

Primarul municipiului Motru, al doilea oraş ca mărime din judeţul Gorj, intenţionează să închidă centrul de vaccinare anti-COVID-19 din cauza facturilor uriaşe la utilităţi.

Cosmin Morega, primarul municipiului Motru a spus că are de achitat 35.000 de lei pentru gaze pe lunile noiembrie şi decembrie pentru centrul de vaccinare, în condiţiile în care până acum plătea doar 7.000 de lei. În plus, primăria va avea de achitat şi factura la energie electrică. 

În aceste condiţii, cheltuielile se vor ridica lunar la aproximativ 50.000 de lei.

„A venit o factură la energie electrică de 600 de lei. Factura mea pe două luni la o casă normală de 90 de metri pătraţi a ajuns undeva la 1.000 de lei. Eu consider că e enorm, în comparaţie cu anul trecut, când plăteam cel mult 200 de lei cu aceleaşi echipamente şi acelaşi consum de energie. În altă ordine de idei, iau în calcul închiderea centrului de vaccinare, având în vedere că a venit o factură la gaze de 35.000 de mii de lei, în condiţiile în care înainte nu depăşeam 5000 – 7000 de lei pe lună. Acum, avem de achitat pe noiembrie şi decembrie suma de 35.000 mii de lei la gaze. Mă aştept şi la energia electrică să vină una dublă sau triplă faţă de cea obişnuită“, a spus primarul municipiuluui Motru, Cosmin Morega. 

Doar zece persoane pe zi de vaccinează la Motru

Primarul municipiului Motru a spus că nu rentează, în aceste condiţii, ca centrul să mai funcţioneze în condiţiile în care se vaccinează zece persoane pe zi: „Îmi pun întrebarea dacă mai are rost ca acest centru de vaccinare să rămână deschis. Cheltuiala cu energia, apa şi gazul se ridică la 50.000 de lei, în condiţiile în care se vaccinează 8-10 persoane pe zi cu prima doză”.

În judeţul Gorj s-au administrat  peste 241.000 de doze, în condiţiile în care populaţia judeţului Gorj este de aproximativ 350.000 de persoane.  

Vă recomandăm să mai citiţi 

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a fost aprobat de Comisia Europeană. Compania va beneficia de 2,7 miliarde de euro

Număr record de îmbolnăviri de COVID-19 în judeţul Gorj. Un octogenar vaccinat a fost răpus de noul coronavirus

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite