34 de paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România. În ce judeţe se află acestea

34 de paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România. În ce judeţe se află acestea

În România există la acest moment 34 de paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt disponibile 34 paturi libere de ATI, 9 în Bucureşti, 1 în judeţul Bihor , 3 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Constanta, 4 în judeţul Harghita, 3 în judeţul Iaşi, 1 în judeţul Mehedinţi , 6 în judeţul Vaslui, 3 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.
 
La nivel naţional există o rezervă operaţională de 128 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 
 
În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1573 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
   
Paturile din rezerva operaţională sunt paturi pe care anumite spitale le deţin şi au posibilitatea să le operaţionalizeze, în afara secţiilor principale de ATI, atunci când numărul de pacienţi din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depăşeşte pe cel al paturilor disponibile în secţiile principale”, transmit reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică la solicitarea Adevărul. 
 
Situaţia pe spitale
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările