USR o susţine pe Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi contestă intenţia de revocare a Ancăi Dragu de la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cristina pruna facebook

USR anunţă că o susţine pe Cristina Prună pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor. Formaţiunea critică intenţia majorităţii PNL-PSD-UDMR de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de şef al Senatului.

"În contextul înţelegerii toxice dintre PSD şi PNL şi a demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere, USR anunţă că o susţine pe deputata Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În acelaşi timp, USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituţionale a preşedintei Anca Dragu", transmite USR.

Funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a rămas vacantă după demisia lui Ludovic Orban, atribuţiile fiind preluate, până în prezent, pe rând, de Florin Roman (PNL) şi Sorin Grindeanu (PSD).

"După ce au negociat cum să-şi împartă pârghiile de influenţă şi banii românilor, PSD, PNL şi UDMR trec astăzi, cu o grabă demnă de o cauză mai bună, la acapararea conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. O fac la fel cum au făcut politică în ultimul timp: în total dezinteres şi dispreţ faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de binele ţării

La Camera Deputaţilor, PSD, PNL şi UDMR îşi dau astăzi mâna pentru a-i da funcţia pe tavă lui Marcel Ciolacu, după ce l-au instalat interimar la conducere pe sinecuristul Sorin Grindeanu. USR nu acceptă jocurile de culise ale noului FSN şi o susţine, în schimb, pe deputata Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor", transmite formaţiunea condusă de Dacian Cioloş.

În plenul Senatului ar urma să se decidă, astăzi, revocarea Ancăi Dragu, parlamentar USR, din funcţia de preşedinte al acestei Camere.

"La Senat, PSD, PNL şi UDMR vor forţa, tot astăzi, revocarea din funcţia de preşedinte a Ancăi Dragu, demers pe care vor să-l întemeieze pe un Regulament al Senatului cu multe semne de întrebare în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea, fapt atestat de Curtea Constituţională încă din anul 2005.


USR înţelege dorinţa noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituţiei doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflaţi vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliţiei hoţiei, pentru a apăra valorile democratice şi europene", se arată în comunicatul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite