Un nou EXIT Poll. Cu cât s-a redus diferenţa dintre Barna şi Dăncilă. Luptă strânsă pentru locul doi

Un nou EXIT Poll. Cu cât s-a redus diferenţa dintre Barna şi Dăncilă. Luptă strânsă pentru locul doi

Viorica Dăncilă şi Dan Barna

Potrivit unui EXIT Poll realizat de IRES şi obţinut de Adevărul, la ora 15.00 diferenţa dintre Viorica Dăncilă şi Dan Barna era de peste 4 procente. Cifrele nu iau în calcul şi votul din diaspora, acolo unde Dan Barna ar mai putea obţine 2-3 procente, în funcţie de prezenţa la vot.

Ştiri pe aceeaşi temă

EXIT POLL: 

1. Klaus Iohannis - 39,7
2. Viorica Dăncila -  21,1
3. Dan Barna - 16,6

4. Mircea Diaconu - 7,8

5. Theodor Paleologu - 6,7

„Adevărul“ a obţinut primele EXIT Poll-uri. La ora 14.00, Klaus Iohannis conduce detaşat, în timp ce lupta dintre Viorica Dăncilă şi Dan Barna pentru locul doi e foarte strânsă, arată cifrele unui institut care lucrează pentru partidele de dreapta. În schimb, cercetările primite de PSD arată o diferenţă mai mare între Dăncilă şi Barna. Diaspora nu e luată în calcul, deci votul românilor din străinătate ar putea înclina decisiv balanţa. 

Spre deosebire de alegerile prezidenţiale precedente, trendul votului s-a inversat: la urne au ieşit mai mulţi alegători din mediul urban decât cei din mediul rural, arată statistica publicată de BEC. Diferenţa e substanţială: aproape 1 milion de voturi.

Secţiile de votare din România au fost deschise la ora 07.00. Aproape 19 milioane de români sunt aşteptaţi să meargă la urne pentru a-şi exprima opţiunea la alegerile prezidenţiale. În ţară, la ora 15.30, prezenţa la vot a depăşit 30%. În diaspora, au votat peste 500.000 de români până la ora 15.30, o prezenţă record. În 2014, prezenţa în primul tur a fost de 52,31%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările