PSD ţine cu dinţii de Secţia specială pentru magistraţi. Proiectul USR, respins în Comisia juridică de deputaţi

PSD ţine cu dinţii de Secţia specială pentru magistraţi. Proiectul USR, respins în Comisia juridică de deputaţi

Dan Barna, liderul USR

PSD a suplimentat, surprinzător, ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor cu două proiecte USR: iniţiativa Fără penali în funcţii publice şi abrogarea legii recursului compensatoriu, susţin surse politice pentru Adevărul. USR a condiţionat votarea Guvernului Orban de adoptarea celor două proiecte de legi, plus alegerea primarilor în două tururi. Azi vor avea loc negocierile finale între PNL şi restul partidelor de Opoziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Cu 12 voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă” deputaţii jurişti au respins proiectul care prevede desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor. 

UPDATE Opoziţia cere discutarea Legii privind abrogarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor. Părerile sunt împărţite, în condiţiile în care sunt mai multe proiecte care prevăd acest lucru, unul fiind trecut deja de Camera Deputaţilor, în timp ce altul tot la această comisie. 

Majoritatea conjuncturală PSD-UDMR-ProRomânia a respins ieri suplimentarea ordinii de zi a Camerei Deputaţilor cu cele trei proiecte cerute de USR: fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu. 

Liderul ProRomânia Victor Ponta afirmă că nu există nicio alianţă PSD - ProRomânia - UDMR - Minorităţi . ”Este doar o lecţie pentru USR care, din aroganţă sau din ignoranţă , nu inteleg să işi respecte electoratul şi regulile democratice”, a scris Ponta pe Facebook.

Formarea unei majorităţi pentru votarea Guvernului Orban e un obiectiv mai greu de atins decât adoptarea moţiunii de cenzură. Condiţiile impuse de USR nu pot fi îndeplinite din cauza aritmeticii parlamentare, iar Victor Ponta, cheia majorităţii, încă şovăie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: