Sondaj Avangarde: PSD-UNPR-PC, cu cele mai multe mandate în Parlamentul European

Sondaj Avangarde: PSD-UNPR-PC, cu cele mai multe mandate în Parlamentul European

Alegerile europarlamentare vur avea loc pe 25 mai FOTO Adevărul

Dacă duminica viitoare ar avea alegeri pentru Parlamentul European, 42% dintre români ar vota cu PSD+UNPR+PC, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sondajului, 20% dintre respondenţi au afirmat că ar vota cu PNL şi 18% — cu PDL, cu UDMR 5%, PP-DD şi MP — 4%, PRM — 3%, Alianţa D.A. — 2%.

În ceea ce priveşte modalitatea de a candida la europarlamentare, 45% dintre cei chestionaţi din electoratul USL au fost de părere că PSD şi PNL ar trebui să meargă separat la scrutin, iar 55% consideră că cele două partide ar trebui să candideze împreună, sub sigla USL.

Cercetarea a fost realizată în perioada 12-20 ianuarie pe un eşantion de 1.500 persoane adulte de 18 ani şi peste, reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/-2,53%, pentru un interval de încredere de 95%.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni că că va merge în faţa Delegaţiei Permanente a partidului cu un mesaj de mobilizare concretă şi „cu ipoteza că mergem separat de PNL“.

Potrivit lui Antonescu, în varianta listelor commune PSD-PNL la auroparlamentare, ambele partide ar pierde câte ceva. „Ar scoate probabil cu un europarlamentar mai puţin, ar rata prilejul, PNL pe zona sa, PSD pe zona sa, de a demonstra o forţă electorală. Astea sunt dezavantajele“, a arătat Antonescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu: Băsescu s-a erijat într-un supraemisar al SUA; nu suntem la un pas de prăpastie. Legea amnistiei nu va fi votată

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la vizita pe care emisarul american Victoria Nuland a efectuat-o în România şi l-a criticat pe liderul de la Cotroceni pentru că ar fi "speriat" poporul.

Băsescu: Victoria Nuland nu a venit ca turist. România riscă să fie izolată pentru mult timp. Suntem cu un pas în prăpastie

Preşedintele Traian Băsescu a comentat marţi vizita Victoriei Nuland în România şi a subliniat că emisarul american s-a aflat în ţară pentru a transmite un mesaj din partea Guvernului SUA legat de necesitatea consolidării statului de drept. 


 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările