Sondaj Avangarde: PSD-UNPR-PC, cu cele mai multe mandate în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile europarlamentare vur avea loc pe 25 mai FOTO Adevărul
Alegerile europarlamentare vur avea loc pe 25 mai FOTO Adevărul

Dacă duminica viitoare ar avea alegeri pentru Parlamentul European, 42% dintre români ar vota cu PSD+UNPR+PC, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde.

Potrivit sondajului, 20% dintre respondenţi au afirmat că ar vota cu PNL şi 18% — cu PDL, cu UDMR 5%, PP-DD şi MP — 4%, PRM — 3%, Alianţa D.A. — 2%.

În ceea ce priveşte modalitatea de a candida la europarlamentare, 45% dintre cei chestionaţi din electoratul USL au fost de părere că PSD şi PNL ar trebui să meargă separat la scrutin, iar 55% consideră că cele două partide ar trebui să candideze împreună, sub sigla USL.

Cercetarea a fost realizată în perioada 12-20 ianuarie pe un eşantion de 1.500 persoane adulte de 18 ani şi peste, reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/-2,53%, pentru un interval de încredere de 95%.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni că că va merge în faţa Delegaţiei Permanente a partidului cu un mesaj de mobilizare concretă şi „cu ipoteza că mergem separat de PNL“.

Potrivit lui Antonescu, în varianta listelor commune PSD-PNL la auroparlamentare, ambele partide ar pierde câte ceva. „Ar scoate probabil cu un europarlamentar mai puţin, ar rata prilejul, PNL pe zona sa, PSD pe zona sa, de a demonstra o forţă electorală. Astea sunt dezavantajele“, a arătat Antonescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu: Băsescu s-a erijat într-un supraemisar al SUA; nu suntem la un pas de prăpastie. Legea amnistiei nu va fi votată

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la vizita pe care emisarul american Victoria Nuland a efectuat-o în România şi l-a criticat pe liderul de la Cotroceni pentru că ar fi "speriat" poporul.

Băsescu: Victoria Nuland nu a venit ca turist. România riscă să fie izolată pentru mult timp. Suntem cu un pas în prăpastie

Preşedintele Traian Băsescu a comentat marţi vizita Victoriei Nuland în România şi a subliniat că emisarul american s-a aflat în ţară pentru a transmite un mesaj din partea Guvernului SUA legat de necesitatea consolidării statului de drept.



 


 




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite