Premierul Nicolae Ciucă oferă asigurări că statul va avea bani pentru voucherele promise familiilor vulnerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, că statul va putea suporta cheltuielile pentru voucherele promise familiilor vulnerabile, prevăzute în pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.

Premierul Ciucă a transmis marţi, după participarea la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), că, în acest moment, traversăm o perioadă de „crize profunde”, care s-au suprapus şi care vor afect economia românească.

Întrebat dacă bugetul de stat poate să susţină valoarea totală a voucherelor incluse în programul „Sprijin pentru România”, şeful Guvernului a transmis:

„Avem bani pentru acele vouchere. Începând cu data de 1 iunie avem banii asiguraţi. Este vorba despre 50% de fonduri asigurate de la bugetul de stat şi 50% prin fonduri europene”.

Cine va beneficia de vouchere

Pe partea socială, programul „Sprijin pentru România” prevede acordarea unor vouchere de 50 de euro pentru achiziţionarea alimentelor de bază, de la 1 iunie, fiind acordate o dată la două luni pentru:

  • familiile cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună;
  • pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună;
  • persoanele cu venit minim garantat;
  • persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, Guvernul va oferi vouchere în valoare de 30 de euro, în fiecare lună în care se desfăşoară cursuri şcolare, elevilor care primesc burse sociale. Banii vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de alimente, rechizite şi haine. 

Vezi şi: Voucherele de 50 de euro vor fi acordate în luna iunie, prin Poşta Română. Lista alimentelor de bază ce pot fi cumpărate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite