Ciucă: Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim. Crearea de noi locuri de muncă, pe agenda Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că pe agenda Guvernului se află o serie de măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă. Şeful Executivului a precizat că „nu putem să mergem la infinit cu salariul minim”.

„Crearea de noi locuri de muncă reprezintă un element central al agendei Guvernului, temă despre care am discutat în toate consultările noastre, şi avem nevoie ca salariaţii români să depăşească acel prag deja foarte obişnuit de salariu minim. Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim. E o măsură pe care am asumat-o la nivelul coaliţiei, cât şi prin măsurile pe care noi le luăm în Guvern.

Avem ca obiectiv să determinăm românii care lucrează în alte ţări să fie atraşi de mediul economic din România şi să se întoarcă acasă, ca să îşi ducă o viaţă normală alături de familii. În acest sens locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite, cu obiectivul de a micşora cât mai mult posibil şi, de ce nu, de a ajunge la acelaşi nivel de salarizare precum ţările din vest”, a declarat Nicolae Ciucă, în intervenţia de marţi la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Premierul Ciucă a adăugat că Executivul a luat în calcul şi „un pachet de măsuri prin care să asigurăm continuarea programului Kurzarbeit şi acordarea unui procent de 75% din salariu angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic”.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri