Ponta propune o întâlnire rapidă a liderilor tuturor partidelor parlamentare pentru revizuirea Constituţiei

Ponta propune o întâlnire rapidă a liderilor tuturor partidelor parlamentare pentru revizuirea Constituţiei

Ponta vrea revizuirea Constituţiei, dar PSD nu se mai înţelege cu PNL asupra punctelor

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, propune o întâlnire cât mai rapidă a liderilor tuturor partidelor parlamentare, în care să fie decisă finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei, făcând în acelaşi timp apel la conducerea PNL să nu „saboteze“ acest proiect.

„Fac un APEL foarte, foarte hotărât la conducerea PNL să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituţiei!!! Din motive politicianiste greu de înţeles, astfel se va pierde o oportunitate care apare o dată la 10-15 ani de a moderniza instituţiile statului şi de a adapta sistemele de protecţie a drepturilor fundamentale! Orice reformă reală a vieţii politice nu poate fi completă fără modificarea Constituţiei! Şi trebuie să le reamintesc parlamentarilor liberali că aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am făcut în campania din 2012 când am fost toţi aleşi! Îngroparea acestui proiect ar fi o gravă trădare a tuturor celor care au avut încredere în noi! Propun să avem cât mai curând o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare în care să decidem finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei (ţinând cont de observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Curţii Constituţionale)!“, a scris Ponta pe Facebook.
 
Comisia de revizuire a Constituţiei nu a ajuns, marţi, la nicio concluzie, parlamentarii PNL solicitând reluarea discuţiilor de la principii şi teze, iar preşedintele comisiei, senatorul PSD Ion Chelaru, susţinând că, dacă nu se se va ajunge la o înţelegere politică, activitatea comisiei este discutabilă.
 
Membrii comisiei au decis, în final, să se întâlnească în 12 mai, pentru a vedea care sunt temele principale agreate de partide pentru a vedea dacă există un consens, sau dacă activitatea comisiei îşi mai are rostul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările