Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea. Alfred Simonis: „Încălcaţi regulamentul. Moţiunea a fost adoptată!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă cu 171 de voturi „contra” şi 143 de voturi „pentru”.  Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a luat cuvântul şi a transmis că, de fapt, moţiunea simplă a trecut pentru că nu se pot lua în calcul voturile prin mijloacele electronice. Gabriel Adronache, liderul deputaţilor PNL, l-a contrazis, spunând că votul a fost unul corect.

Camera Deputaţilor a votat marţi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea, care a fost respinsă cu 171 de voturi.

În timpul procedurii de vot, social-democratul Alfred Simonis a insistat să ia cuvântul la tribuna Parlamentului, în ciuda faptului că preşedinta de şedinţă i-a tot atras atenţia. 

„Încălcaţi regulamentul, care este o lege. Vreau să se consemneze că moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor! Potrivit Regulamentului Camerei, putem dezbate şi vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu este un act normativ!

Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple împotriva lui Ghinea. Nu puteţi lua în calcul voturile luate pe tabletă! Colegii dumneavoastră chiulangii ar fi trebuit să fie în sală să îl susţină pe Cristian Ghinea!”, a transmis acesta de la tribuna Parlamentului. 

La rândul său, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a acuzat-o pe preşedinta de şedinţă de „abuz în serviciu” pentru că nu a anunţat corect rezultatul votului: „Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor această moţiune a trecut!”.

Andronache: „Votul a fost corect. Moţiunea este respinsă!”

Liderul de grup al PNL, Gabriel Andronache, a luat cuvântul şi a explicat că votul este unul corect, iar moţiunea simplă a fost respinsă.

„Ar fi bine să vă uitaţi ce înseamnă vot prin mijloace electronice. Vorbim despre votul cu cartela pe care l-aţi exercitat, nu aţi exercita vor prin ridicare de mână şi la acesta se adaugă votul pe tabletă. Singura situaţie în care s-a votat strict pe tabletă a fost cea din perioada de urgenţă. Nu confundaţi perioada de urgenţă, cu situaţia actuală. A fost vot prin mijloace electronice, vot deschis. Ca atare, votul consemnat de doamna preşedintă de şedinţă a fost corect. Moţiunea a fost respinsă”, a transmis Andronache, în replică pentru contestatarii rezultatului votului. 

Vicepreşedinta Camerei Cristina Prună, care a prezidat şedinţa de marţi a plenului, a afirmat că „aveţi dreptul să faceţi ce doriţi, inclusiv să sesizaţi Curtea Constituţională”.

Partidul Social Democrat a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care a fost dezbătută luni, în Parlament. 

Vezi şi: Cristian Ghinea, la moţiunea simplă împotriva sa: „Am citit textul moţiunii, este un banc prost. Sunt cinci mari minciuni”

Grindeanu, la moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea: „Este prototipul useristului care ştie doar să dărâme. Este Clotilde Armand cu barbă şi burtă”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite