DOCUMENT Ministerul Dezvoltării a transmis OUG Anghel Saligny Justiţie pe 25 august/ Ministerul Justiţiei: Adresa nu dovedeşte că e document original

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Attilaa FOTO Facebook
Cseke Attilaa FOTO Facebook

Un Document arată că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a trimis proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului Anghel Saligny la Ministerul Justiţiei, în original, în data de 25 august. Conform legii, Ministerul Justiţiei avea la dispoziţie 4 zile lucrătoare să avizeze proiectul. Ministerul Justiţiei susţine însă că documentul primit nu era original, neavând niciun aviz.

Update 

Ministrul Justiţiei spune că „s-a trimis în realiate o copie” şi că în registrul ministerului figurează ca o copie. Potrivit lui Stelian Ion, nu avea cum să fie transmis către consiul legislativ un original odată ce la minister ar fi fost originalul. 

Ministrul a mai spus că premierul ar trebui să aibă încredere în el şi în angajaţii ministerului, întrucât atât el, cât şi angajaţii din minister ajută Guvernul să nu încalce legea. 

„Sper că în continuare aşa cum a avut încredere premierul în mine, dacă nu în mine în ceilalţi miniştri, ar trebui să aibă încredere în angajaţii ministerului. Aceşti angajaţi au ajutat Guvernul să nu se încalce legea. Asta fac şi eu.(...) Este important să existe acea încredetre premierul are toate motivele să se bazeze pe aceşti angajaţi”

***

”Vă reatransmitem alăturat, în original, proiectul de Ordonanţă a de Urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului Naţional d eInvestiţii ”Anghel Saligny”, în vederea reavizării cu celeritate”,  se arată în adresa transmisă de Ministerul Dezvoltării Ministerului Justiţiei, în data de 25 august.

Ministerul Justiţiei explică însă că un document original este unul care conţine toate avizele prealabile şi că la Ministerul Justiţie, documentul soseşte abia la final, Ministerul Justiţiei fiind ultimul care avizează. 

Orice alt document despre care se vorbeşte în spaţiul public nu este document original. Faptul că se prezintă o adresă de înaintare nu dovedeşte faptul că ar fi vorba de un document original. Iar dacă avizul MFP s-ar fi dat abia ieri (deci documentul se afla la MFP), înseamnă că documentul original nu se putea afla la Ministerul Justiţiei, mai susţin reprezentanţii ministerului. 

min just

Citeşte şi Stelian Ion, despre scandalul privind proiectul Anghel Saligny: Nici până la această oră nu a venit la Ministerul Justiţiei originalul acestui proiect

Cîţu: Nu folosim funcţiile pentru a face abuz şi a obstrucţiona activitatea guvernamentală. Cum îi răspunde lui Stelian Ion

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite