Cîţu: Nu folosim funcţiile pentru a face abuz şi a obstrucţiona activitatea guvernamentală. Cum îi răspunde lui Stelian Ion

0
0
Florin Cîţu, Dan Barna şi Stelian Ion FOTO Guvernul României
Florin Cîţu, Dan Barna şi Stelian Ion FOTO Guvernul României

Premierul spune că nu trebuie obstrucţionată activitatea guvernamentală, făcând referire la refuzul USR PLUS de a fi adoptată OUG privind programul de investiţii Anghel Saligny. Florin Cîţu îl contrazice pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmând că „a fost trimis originalul acestei ordonanţe la Ministerul Justiţiei”, pentru aviz. Adoptarea proiectului a generat o criză în coaliţie, USR PLUS luând în calcul şi ieşirea de la guvernare.

„Pe ordinea de zi sunt multe proiecte de la USR pe care nu le ştiu nici colegii de la UDMR, le discutăm. Mai mult, e în dezbatere de o lună de zile. Sunt lucruri pe care trebuie să le facem(...) Mă aştept de la miniştri să facă acest lucru nu să obstrucţioneze activitatea guvernamentală”, a declarat premierul. 

Întrebat dacă a fost încălcat protocolul, aşa cum susţin membrii USR PLUS din Coaliţie, premierul a precizat că „nu a fost nicio înţelegere în Coalitie, au zis vrem SIIJ, apoi facem acest program, alţii au zis pensii speciale, apoi SIIJ. Eu am zis că mă interesează să dezvoltam Romania, nu avem timp de jocuri politice".

Premierul a respins ideea conform căreia graba privind adoptarea proiectului ar avea legătură cu lupta internă pentru şefia partidului şi că ar fi fost sunat de lideri din partid pentru a grăbi adoptarea proiectului.„Nu are nicio legătură cu lupta pentru şefia partidului şi sper că nici SIIJ nu e un instrumant politic", a spus el. 

„Am verificat cu ministerul dezvoltării, pe 25 august a fost trimis originalul acestei ordonante la Ministerul Justiţiei”, a declarat premierul. „Vreau ca toţi miniştri sa îşi ia în serios treaba şi atribţiile ca suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României", a precizat Cîţu.

„Nu folosim functiile pentru a face un abuz de funcţie şi a obstrucţiona activitatea guvernamentală.

E bizar să legi un proiect de un altul, proiectele sunt distincte. Nu au nicio legaturuă cele două, SIIJ cu dezvoltarea României”, a mai completat premierul. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite