Mihai Tudose, mesaj pentru Dragnea: „Tati, nu cumva îţi dă eroare? El e statul paralel. Ponta nu a ştiut că plec din PSD. L-am întrebat: «Mă primeşti?»“

Mihai Tudose, mesaj pentru Dragnea: „Tati, nu cumva îţi dă eroare? El e statul paralel. Ponta nu a ştiut că plec din PSD. L-am întrebat: «Mă primeşti?»“

Mihai Tudose

Fostul premier Mihai Tudose susţine că, înainte de a pleca din PSD, s-a gândit să demisioneze din Parlament, ca să nu fie etichetat ca traseist. S-a răzgândit după o discuţie cu primarii din Brăila. Tudose susţine că Victor Ponta nu a ştiut că demsionează din PSD. „L-am întrebat pur şi simplu: Pot să depun adeziune la Pro România? Mă primeşti?“, susţine Tudose. Cât despre Dragnea, Tudose îl caracterizează succint: „El e statul paralel“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul: Nu riscaţi ca Pro România să fie etichetat drept noul UNPR, după ce a racolat mai mulţi parlamentari?
Mihai Tudose: Retorica este absolut fabuloasă. Dragnea anunţă cu mândrie că „o să luăm noi 10 parlamentari din altă parte“. Tati, nu cumva îţi dă eroare. Cei care pleacă de la un partid la altul nu sunt buni, dar tu îi iei de buni? Noi am plecat de la Putere în Opoziţie. Un mic recurs la memorie ne arată că domnul Dragnea a plecat de la Opoziţie la Putere.

În 2000.

Şi e înainte de Hristos şi după, sau cum? Ce face el (Dragnea - n.r.) nu se pune? Eu am avut în analiză decizia de a demisiona din Parlament.

Să nu vă considere lumea traseist?
Da, să nu fiu traseist. Am strâns echipa de la Brăilă – primarii, preşedinţii de organizaţii - şi le-am spus: opţiunea unu -  nu mai rămân în PSD.  Dar am şi varianta să rămân în Parlament sau nu. A fost unanimitate deplină: „nu pleca din Parlament, stai acolo, că noi te-am votat!“.

De ce nu au plecat cu dvs şi alţi parlamentari de Brăila?
Joacă fiecare cum vrea. Ei se simt bine cu domnul Dragnea, succes!

Există o ruptură între dvs şi colegii PSD de la Brăila?
Nu există nico ruptură, face fiecare ce doreşte.

Aţi luat în calcul să plecaţi în echipă de la PSD Brăila?
Nu, n-am luat în calcul, fiindcă fiecare îşi înţelege viaţa într-un fel. Eu îl cunsoc mai bine (pe Dragnea –n.r), dânşii, nu. 

Cu Victor Ponta aţi vorbit înainte să luaţi decizia de a pleca din PSD?
Nu.

Nu a ştiut că veniţi la el în partid?
Nu, l-am anunţat după. L-am întrebat pur şi simplu: „Pot să depun adeziune la Pro România? Mă primeşti?“.

Nu v-a racolat Ponta?
Nu. Într-o discuţie de anul trecut, Ponta m-a întrebat: „nu vii şi tu la noi?“. „Nu“. Atunci încă speram că vom repune PSD într-o matcă de normalitate.

Domnul Dragnea acuză că George Maior e în spatele Pro România.
Plus marţienii. Pentru orice i se întâmplă domnului Dragnea, întotdeauna altcineva e vinovat, nu el. Nu ai cum să mai spui ceva în PSD. De ce liderul partidului de guvernare stă la 10% ? De ce grupul socialist mai are puţin şi spune că nu ne cunoaşte? De ce te urăşte lumea pe stradă? Întotdeauna sunt de vină alţii: Maior, Pahonţu, statul paralel, dar el nu e de vină cu nimic. El e îngeraş şi toată lumea dă cu pietre în el. Aruncă pe piaţă idioţenii fabuloase, cum ar fi povestea cu statul paralel. El e statul paralel. El încearcă să aibă o strucutră paralelă cu cea a statului şi în mare parte i-a reuşit.

***

Fostul premier Mihai Tudose a vorbit, la Adevărul Live, despre relaţia tensionată cu Liviu Dragnea, dar şi despre viitorul său politic în Pro România. I-a cerut Liviu Dragnea să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea? Cine-i poate lua locul lui Dragnea în fruntea PSD? E posibilă o alianţă între Pro România şi PSD? Cum l-a convins Ponta să schimbe partidul după 20 de ani în PSD?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările