Marcel Ciolacu: Am vobit cu Căprar şi mi-a zis că e DNA la PSD. Nu vom face scut să apărăm pe cineva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au descins luni dimineaţa la mai multe adrese din Arad şi Timişoara, în anchetă fiind vizaţi şi trei parlamentari de la PSD. Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a confirmat că procurorii DNA au călcat în sediile PSD.

„Am vorbit cu Căprar şi mi-a zis că e DNA la PSD. I-am zis să respecte legea şi să meargă acolo. PSD nu va face vreun zid împotriva Justiţiei de niciun fel, dar aş dori totuşi – puţinele imagini pe care le-am văzut la televizor după Biroul Permanent Naţional cu domnul senator Chisăliţă în căruţ, cărat pe holurile DNA sau nu ştiu pe ce holuri, beciuri, garaje. Totuşi, justiţia să o lăsăm să se facă la procuratură, în tribunal…. Parcă văd, reapar imaginile cu telejustiţia, este o părere personală. (…) Cred că justiţia trebuie să-şi facă treaba discret, (…) domnul Chisăliţă în căruţ nu era nici violator, nici criminal, poate ar fi trebuit o intimitate a fiecăruia, indiferent de fapta care se presupune, în acest moment, că a făcut-o. Cu certitudine, am avut discuţia în Biroul Permanent Naţional, PSD nu va face scut ca să apere pe cineva de justiţie”, a spus Marcel Ciolacu.

Procurorii DNA au descins luni dimineaţa la mai multe adrese din Arad şi Timişoara. Percheziţii sunt la sediile Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara şi PSD Arad. Vizaţi de anchetă sunt şi trei parlamentari. Deputatul PSD Arad, Florin Tripa, a primit calitate de suspect. Acesta a declarat la ieşirea de la audieri că procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă. Printre cei audiaţi se mai numără alţi doi parlamentari PSD: Dorel Căprar şi Ioan Chisăliţă.

La sediul DNA Timişoara a ajuns, în scaun cu rotile, şi senatorul de Caraş-Severin, Ion Chisăliţă. În acelaşi timp, DNA a anunţat oficial că cercetările vizează fapte petrecute în perioada 2016-2019. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite în perioada 2016-2019. În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate pe raza judeţelor Timiş şi Arad, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”, se arată în comunicatul DNA.

DNA realizează o amplă anchetă care vizează modul în care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a devenit o sursă de bani pentru PSD Arad, deputatul Florin Tripa ajungând deja la sediul DNA pentru audieri. Vizaţi de anchetă mai sunt deputatul PSD de Arad Dorel Căprar şi senatorul PSD Caraş-Severin Ion Chisăliţă. Potrivit pressalert.ro, investigaţiile au început în urmă cu nouă luni de la o informaţie despre şpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din ţară. Cel care coordona  activitatea era, potrivit sursei citate, Cristian Horgea, membru PSD şi soţ al prefectei de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcţie, în 15 noiembrie. Şpăgile încasate erau de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcţionarii să închidă ochii la  neregulile constatate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite