Un lider PNL cere demiterea ministrului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hilde Brandl, lider al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, îi cere premierului Mihai Tudose să-l demită pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în caz contrar fiind „părtaş la politicile criminale“ ale celui care deţine portofoliul Sănătăţii.

„Domnule prim-ministru Tudose, criza generată de partidul dumneavoastră în Parlament ascunde o adevărată dramă pentru numeroşi bolnavi din România, în special cei care suferă de imunodeficienţe primare şi boli autoimune şi care resimt lipsa imunoglobulinei. Incompetenţa şi minciunile domnului Bodog au făcut deja victime, iar România se află de câteva zile pe lista statelor incapabile să asigure propriilor cetăţeni medicamentele şi substanţele de care au nevoie pentru a trăi”, susţine Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.  

Mai mult, Hilde Brandl punctează faptul că prin menţinerea lui Bodog, premierul ar încuraja politicile ministrului Sănătăţii, considerate „criminale“.  „Vă atrag atenţia că prin decizia de a-l menţine în funcţie pe domnul Bodog, aţi devenit părtaş la minciuna cu care a încercat să-şi acopere propria incompetenţă şi rea-voinţă”, arată Brandl. Domnul Bodog ne asigura în luna octombrie că în România există destulă imunoglobulină şi că niciun pacient nu va suferi din cauza lipsei acestei substanţe. Când am avut primul pacient care a murit din cauza lipsei acestei substanţe, domnul Bodog, în mod mincinos, a aruncat vina pe fostul ministru Voiculescu (...) Iniţiatorul HG 143/2017, adică chiar domnul Bodog, este principalul vinovat pentru lipsurile pe care le suferă pacienţii astăzi. Din dorinţa de a strica ce a făcut bun predecesorul său, domnul Bodog a ajuns să joace la ruletă viaţa a mii de români dependenţi de aceste medicamente”, spune liderul liberal.

Nu în ultimul rând, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti cere demiterea lui Bodog.  „Domnul Tudose, vă cer să vă disociaţi de aceste decizii criminale şi să aduceţi la Ministerul Sănătăţii o persoană care înţelege sistemul medical şi mai ales nevoile românilor a căror viaţă depinde de Guvern. În caz contrar, deveniţi părtaş la aceste politici criminale”, completează Brandl. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite