Florin Cîţu: „Rectificarea bugetară este gata. Este pozitivă şi reducem deficitul bugetar”

Florin Cîţu: „Rectificarea bugetară este gata. Este pozitivă şi reducem deficitul bugetar”

Premierul Florin Cîţu FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a anunţat că rectificarea bugetară este gata, precizând că este una pozitivă, care va reduce deficitul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Cîţu a fost întrebat joi seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, când va fi gata rectificarea bugetară. 
 
„Rectificarea bugetară este gata, este în avizare în acest moment, va trebui să meargă la aviz la CES şi apoi să fie aprobată. Este pozitivă şi reducem şi deficitul bugetar. Avem mai multe venituri la buget, încasări. Astăzi a fost publicată execuţia pe luna trecută, dar pe luna august să ştiţi că şi aici lucrurile sunt foarte bune în ceea ce priveşte veniturile la buget, ceea ce arată clar că anul acesta deficitul trebuie să meargă mai jos chiar decât l-am estimat la începutul anului”, a declarat Cîţu. 
 
Prim-ministrul a mai adăugat că o „ambiţie a sa” este ca deficitul bugetar să fie sub 7%. 
 
„Ar putea să meargă cu deficitul sub 7%, asta este o ambiţie a mea. Şi tot vorbim de guvernare şi de încredere, astăzi Ministerul Finanţelor a făcut iarăşi un lucru extraordinar, a reuşit pentru a doua oară, anul trecut am făcut eu o premieră, dar anul acesta domnul ministru a reuşit chiar mai bine, să se împrumute în euro la dobândă negativă, dar la o scadenţă de 2,3 ani ceea ce înseamnă o încredere foarte mare pe care o au investitorii în economia României, în această guvernare, în Guvernul României şi aş spune şi în noul ministru al Finanţelor pentru că doar la câteva zile după ce a fost numit să poată să se împrumute la dobândă negativă este totuşi o performanţă. Şi pentru mine contează foarte mult ceea ce cred pieţele despre această guvernare”, a explicat premierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările