Florin Cîţu: Încă poate fi evitată criza, dar trebuie să luăm măsurile bune. Deciziile sunt la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele Senatului. FOTO Arhivă personală / Facebook Florin Cîţu
Florin Cîţu, preşedintele Senatului. FOTO Arhivă personală / Facebook Florin Cîţu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că Guvernul are toate instrumentele necesare ca să evite o criză economică, însă totul depinde de ce măsuri vrea să ia. De asemenea, fostul al PNL a precizat că dacă demnitarii din Cabinet au nevoie de părerea sa, el este dispus să colaboreze cu ei.

„A fost o reducere mare a deficitului, a ajutat foarte mult şi la încrederea pe care au avut-o agenţiile de rating în România. Anul trecut a fost pentru prima oară când agenţiile de rating au trecut perspectiva de la „negativ” la „stabil” (...) Am spus că astăzi suntem aici şi trebuie să ne asumăm nişte măsuri, rata inflaţiei este mare, economia va încetini faţă de estimările de la începutul anului. La începutul anului estimam o creştere economică de 4%, am terminat anul cu o creştere de 6%, anul acesta lucrurile sunt inversate. Trebuie să ne uităm la situaţia de astăzi, încă poate fi evitată criza, dar trebuie să luăm măsurile bune”, a declarat, marţi, Florin Cîţu. 

Preşedintele Senatului a precizat că Guvernul are instrumentele necesare pentru a ţine în frâu creşterea deficitului bugetar. „Deciziile sunt la Guvern (...)Vom vedea la finalul anului, deocamdată toată lumea arată că am fundamentat un buget pe o creştere de peste 4,6 şi estimările arată că economia va încetini anul acesta. Sunt decizii pe care le va lua Guvernul, am demonstrat că se poate anul trecut, dacă cineva nu poate şi are nevoie, ştie unde sunt şi mă poate contacta”, a completat Florin Cîţu.

„Inflaţia este mai mare decât cea estimată, dobânzile sunt mai mari, asta înseamnă cheltuieli cu dobânzile de miliarde de lei, iar creşterea economică estimată este mai mică cu 2,6%, ceea ce este foarte mult. Eu zic că se poate corecta”, a concluzionat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite