Europarlamentar PNL: Faptul că Viorica Dăncilă a fost numită consultant al Băncii Naţionale privind aderarea la zona euro este o decizie total greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan FOTO: Siegfried Mureşan / Facebook
Siegfried Mureşan FOTO: Siegfried Mureşan / Facebook

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan consideră că numirea fostului premier Dăncilă la BNR este o decizie greşită. El mai spune că argumentul adus de BNR pentru numirea fostului premier în calitate de consultant „este paralel cu realitatea”.

Europarlamentarul explică faptul că în timpul guvernării Dăncilă nu a făcut progrese privind criteriile pentru aderarea României la zona euro.

„În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie. Nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care România trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro. Pe 4 criterii - stabilitatea preţurilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobânzilor pe termen lung şi convergenţa juridică - situaţia la finalul guvernării Dăncilă a fost la fel de proastă ca la începutul guvernării Dăncilă.Pe ce de-al 5-lea criteriu de aderare la zona euro - finanţele publice - lucrurile s-au înrăutăţit din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă care au afectat deficitul bugetar. De aceea, faptul că Viorica Dăncilă a fost numit consultant al Băncii Naţionale privind aderarea la zona euro este o decizie total greşită”, a transmis europarlamentarul pe Facebook. 

Europarlamentarul PNL mai explică şi faptul că europarlamentarii ecologişti luau cuvântul împotriva atacurilor asupra justiţiei în timpul guvernării fostului premier. De asemenea, în calitate de europarlamentar, Dăncilă a avut un singur raport legislative încheiat în cei 9 ani de mandat.

„Argumentul Băncii Naţionale cum că Viorica Dăncilă ar avea relaţii bune cu ecologiştii din Parlamentul European este paralel cu realitatea. În timpul Guvernului Dăncilă, europarlamentarii ecologişti participau la proteste organizate faţă de atacurile PSD la adresa justiţiei, luau cuvântul în Parlamentul European faţă de atacurile PSD la adresa justiţiei şi, în plus, toţi europarlamentarii ecologişti, 51 din 51, au votat rezoluţia Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiţiei în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru. Dăncilă a fost un prim-ministru foarte slab şi un europarlamentar foarte slab, având un singur raport legislativ încheiat în Parlamentul European în 9 ani de mandat. De aderarea României la zona euro trebuie să se ocupe economişti şi oameni politici care ştiu ce fac, nu politicieni incompetenţi puşi să conducă ţara de infractori dovediţi”, a mai transmis europarlamentarul.

Fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite