Duşa: „Achiziţionarea avioanelor F-16, discutată miercuri de Guvern“

Duşa: „Achiziţionarea avioanelor F-16,
discutată miercuri de Guvern“

Mircea Duşa s-a ocupat de achiziţionarea noilor avioane

Discuţiile României cu autorităţile portugheze privind achiziţia avioanelor F-16 au fost încheiate, iar în şedinţa de miercuri a Guvernului va fi spus aprobării proiectul de lege privind această achiziţie, a anunţat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Duşa a vizitat, marţi, baza militară de la Deveselu, judeţul Olt, pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările de infrastructură.

„Am încheiat discuţiile cu portughezii, am avansat foarte mult. Urmează ca mâine (n.r. - miercuri), în şedinţa de Guvern, să supun aprobării proiectul de lege privind realizarea acestei achiziţii. Am obţinut toate avizele, şi de la CSAT, şi de la comisiile reunite de la Parlament şi memorandum-ul a fost aprobat. Pentru că este o investiţie foarte serioasă şi o capabilitate de importanţă deosebită, chiar dacă legea nu solicită acest lucru, eu voi solicita aprobarea Parlamentului şi aprobarea prin lege a acestei achiziţii, care va fi foarte transparentă. Voi pune la dispoziţie toate actele, începând de la preţuri, la graficele de livrare, la înarmarea acestor avioane pentru cele trei misiuni pe care trebuie să le realizeze aviaţia de vânătoare, dar şi pentru Poliţia aeriană, astfel încât până în 2017, când expiră resursa de zbor la MIG-uri, să aveam această capabilitate militară realizată“, a spus Mircea Duşa.

El a precizat că vor fi achiziţionate 12 avioane vechi de tip F-16, care vor fi însă modernizate. De asemenea, ministrul a spus că primele avioane vor fi livrate României începând cu anul 2015.

„Ele vor fi avioane vechi, dar modernizate, cu motoare noi, cu avionică nouă, cu sisteme electronice noi, cu armamentul cel mai modern şi de ultimă generaţie şi primele avioane vor fi livrate începând cu anul 2015. Este vorba despre 12 avioane. Iniţial era vorba de nouă, eu cred că şi la preţ la ce s-a estimat anul trecut, pentru nouă avioane, ne-am încadrat la preţ pentru 12“, a declarat Mircea Duşa.

La începutul anului, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a primit mandat din partea CSAT ca în următoarele luni să încheie negocierile privind achiziţionarea unor avioane multirol aflate deja în uz, declara atunci premierul Victor Ponta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările