Clotilde Armand anunţă că instanţa i-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local pentru a putea rezilia contractul cu Romprest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO: Inquam Photos George Călin
Clotilde Armand FOTO: Inquam Photos George Călin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că instanţa i-a dat dreptate, iar primarul trebuie „împuternicit” de Consiliul Local pentru a putea rezilia contractul cu Romprest. Primarul anunţă că va convoca din nou Consiliul Local pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate.

„Instanţa a decis şi mi-a dat dreptate:

Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiţie. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după şedinţa de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanţa a hotărât: "Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active." a scris Clotilde Armand pe Facebook. 

Clotilde a anunţa că va convoca din nou o şedinţă de urgenţă a Consiliului pentru mandatarea primarului privind rezilierea contractului cu operatorul de salubritate. 

„Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o şedinţă de urgenţă având pe Ordinea de zi acelaşi proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. Sper ca de data asta consilierii PNL şi PSD să se prezinte”, a mai completat Clotilde Armand. 

sector 1

PNL Sector 1: „Trebuie să se asigure posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest. Primarul încalcă legea. Justiţia a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei”

Consilierii PNL Sector 1 au transmis anterior că trebuie să fie asigurată posibilitatea continuării contractului cu Romprest, iar situaţia este generate „artificial” de oameni care vor „să-şi facă imagine”.

Ei au argumentat, conform unui mesaj transmis săptămâna trecută pe Facebook că „în decizia prefecturii de astăzi, privitoare la starea de alertă din sectorul 1, se spune foarte clar că trebuie să se asigure „posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către compania Romprest Service SRL”. Primarul Armand trebuie să îşi asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile încălcării legii şi prejudiciile care vor decurge din aceste decizii. Stimaţi cetăţeni, angajamentul PNL este să vă apere interesele şi să vă spună adevărul. Nu vă lăsaţi păcăliţi. Cercetaţi adevărul şi veţi vedea că toată această situaţie este generată artificial de oameni care vor un singur lucru: să-şi facă imagine pe spatele şi pe nervii dumneavoastră. Nu le vom permite acest lucru”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite