PSD Sector 1 atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă: Politicienii de dreapta nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole, anunţă că partidul atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă. Potrivit preşedintelui interimar de filială, lupta dintre primarul de sector şi operatorul de salubritate „afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente”.

„Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului, cu complicitatea Prefectului Capitalei. Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand”, a transmis Florin Manole, conform unui comunicat de presă. 

El a adăugat că „în plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice”. El a întrebat ironic dacă „politicienii de dreapta - în speţă, Clotilde Armand - nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial”. 

Potrivit preşedintelui interimar al filialei PSD Sector 1, „lupta” dintre de primarul de sector şi operatorul de salubritate generează costuri suplimentare, prin achiziiţii „total netransparente”. 

„Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente. Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă”, a mai transmis Florin Manole. 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a luat vineri hotărârea de a declara stare de alertă, din 24 iulie, ora 00.00, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe o durată de maxim 30 de zile de la data publicării prezentei hotărâri. 

Doar pe perioada stării de alertă din Sectorul 1 va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 de servicii de colectare a deşeurilor prin operatori autorizaţi. PS1 va asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind depozitarea ilegală a gunoaielor.

Citeşte şi: Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei din cauza gunoaielor

Ce presupune starea de alertă din Sectorul 1. Prefectul Capitalei: „Asupra populaţiei nu va avea niciun fel de impact sub aspectul restricţiilor”

Clotilde acuză PNL şi PSD că au boicotat şedinţa privind rezilierea contractului cu Romprest. Consilierii PNL spun că primarul nu are nevoie de împuternicire

Clotilde Armand a renunţat la Romprest pentru a semna cu o firmă cu trecut controversat, ai cărei foşti acţionari au avut legături cu mafia italiană

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite