Cioloş: Nu văd decât o soluţie. Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Dacian Cioloş şi fondatorul partidului Mişcarea România Împreună a criticat dur acţiunile forţelor de ordine de la protestul de miercuri seara, precizând că singura soluţie pe care o vede este „demisia guvernului Dăncilă, referendum pentru justiţie şi alegeri anticipate”.

Liderul Ro+, Dacian Cioloş a explicat, joi, într-o postare pe Facebook, că „oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează”.

„Puterea în stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă? A cui e vina că parlamentul a fost «privatizat» de un grup care-l foloseşte împotriva societăţii? Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiţie, se foloseşte de instituţii ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnându-le scopul, noi toţi suntem în pericol”, avertizează fostul premier.

Dacian Cioloş a mai spus că, atunci când se ajunge în astfel de situaţii, „e nevoie de o reformă profundă a statului şi a instituţiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică”.

„Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!”, încheie Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite