Cătălin Drulă: „Partidele care vor forma această coaliţie au ajuns nişte fabrici de găsit locuri de muncă la stat. Florin Cîţu e un produs politic expirat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat că partidele care vor forma coaliţia de guvernare au ajuns „fabrici de găsit locuri de muncă la stat”, subliniind că „exercitarea puterii clientelar” este ceea ce dăunează României, iar vechile partide aşa gândesc actul de guvernare.

Drulă a declarat, joi seara, la Profit News, că PNL şi PSD se pregătesc să se cupleze la resursele publice.

„Se pregătesc de o mare cuplare la resursele publice. (…) Să cuplezi clientelar, sinecuri, contracte din bani publici pentru firmele apropiate de partid şi numiri preferenţiale şi distribuţia resurselor pe criterii clientelare, care nu ţin cont de interesul public, ci de interesul de grup, de gaşcă, e partea urâtă a politicii împotriva căreia noi luptăm”, a transmis fostul ministru al Transporturilor.

Drulă: „Aceste partide care vor forma această coaliţie au ajuns nişte fabrici de găsit locuri de muncă la stat”

Întrebat dacă au fost forme de presiune politică cât a fost ministru, Cătălin Drulă a răspuns:

„Eu am fost surprins de lucrul acesta, neplăcut, că dialogul se concentrează excesiv şi mă refer la dialogul cu PNL, cu oamenii politici din Parlament, pe persoane. Chiar mi se pare că aceste partide care vor forma această coaliţie, după cum se vede zilele acestea, au ajuns nişte fabrici de găsit locuri de muncă la stat şi lucrurile merg ierarhic. Mă gândeam la un moment dat, fiii, fiicele de primari, ai acelor partide trebuie să li se găsească un loc în administraţie”.

Cătălin Drulă consideră că premierul interimar Florin Cîţu este un "produs politic expirat"

"Tot o ţineau lânga cu Florin Cîţu. Omul e un produs politic expirat, are 7% popularitate şi ar fi putut să ajungă pe nedrept la 7%. Ar fi putut să fie un om care a luat măsuri de reformă nepopulare. (...) Dar văzându-l ca lider politic, văzându-l ca lider de guvern, e complet justificat. În cazul său, cum îl vede publicul şi cum este omul politic, este o congruenţă. (...) Un lider al unui guvern de coaliţie trebuie să fie al tuturor partidelor şi să înţeleagă un echilibru al negocierii, să aibă tact, calm, să nu ameninţe”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor. 

Întrebat de ce, la negocierile din 2020, USR a avut de ales între Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi l-a ales pe Cîţu, Cătălin Drulă a răspuns: 

"Cred că e şi un pic de legendă acolo, cred că lucrurile erau coapte la PNL. Senzaţia e că toţi cei aflaţi în jurul lui Ludovic Orban aveau, virtual vorbind, cuţitele deja în spatele lui, mă refer la faimoasa echipă câştigătoare din aceste zile. La acel moment, pe imaginea pe care şi-a construit-o, a făcut studii în America, eu am făcut studii în Canada, mi s-a părut că suntem cumva colegi de generaţii şi am avut ceva speranţe. Ludovic Orban, într-un fel, pare mult mai democrat, dar Ludovic Orban este un practicant al aceluiaşi tip de clientelism dus până la extrem. Cred că a găsit atâtea locuri de muncă pentru sute şi mii de oameni din PNL, o face asumat. Asta i-a dat forţă în partid”, a afirmat fostul ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite