LIVE VIDEO Camerata Salzburg şi Orchestra Naţională Rusă se aud, în direct pe adevarul.ro

LIVE VIDEO Camerata Salzburg şi Orchestra Naţională Rusă se aud, în direct pe adevarul.ro

Orchestra Naţională Rusă

Astăzi vor urca pe scena Festivalului „George Enescu” solista Hilary Hahn, care concertează alături de Camerata Salzburg şi Orchestra Naţională Rusă, dirijată de Mihail Pletnev. Ambele concerte pot fi vizionate în direct, pe adevarul.ro.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (1-28 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Pe perioada ultimei săptămâni, studioul „Adevărul LIVE” se va afla în Piaţa Festivalului, acolo unde vă aşteptăm şi pe dumneavoastră să savuraţi o băutură caldă în cortul „Adevărul”, să răsfoiţi revistele trustului „Adevărul Holding” (Dilema Veche, Historia, Foreign Policy şi OK! Magazine România) sau să vă relaxaţi cu lectura cărţilor din colecţia „Adevărul”.

Începând din 16 septembrie, vizitatorii pot intra în direct, din cortul amenajat în Piaţa Festivalului, în emisiunile „Adevărul Live”, găzduite de jurnalistul Cezar Paul Bădescu. Pe lângă tradiţionalele emisiuni transmise zilnic la 11.00 şi 15.00, pe adevarul.ro, vom avea o serie de transmisii zilnice alături de invitaţi din lumea muzicii, de artişti, de bloggeri adevarul.ro, dar şi de melomani cu poveşti interesante, prezenţi în Piaţa Festivalului. 

Intraţi în dialog la „Adevărul Live” chiar din inima Festivalului „George Enescu”, acolo unde va răsuna muzica nepieritoare a unor artişti precum Ceaikovski, Mozart, Vivaldi, Bach, Strauss, Enescu, Dvořák sau Rachmaninov. 

Prima emisiune din studioul „Adevărul Live” l-a avut ca invitat pe violonistul Alexandru Tomescu.

Pe 17 septembrie, jurnalistul Cezar Paul Bădescu a intrat în direct cu dirijorul Tiberiu Soare, în a doua emisiune transmisă din Piaţa Festivalului, începând cu orele 18.30. 

Invitatul emisiunii de miercuri, 18 septembrie, a fost Sever Voinescu, avocat şi editorialist, ale cărui cronici le puteţi citi şi pe blogul său de pe adevarul.ro, „Cronicile unui meloman fără partitură

Pe 19 septembrie, Zoltán András a venit la cortul „Adevărul”, iar pe 20 septembrie, Cezar Paul-Bădescu a stat de vorbă cu Dan Dediu, compozitor şi blogger adevarul.ro. 

Weekendul i-a adus în cortul „Adevărul” pe unul dintre cei mai renumiţi dirijori români, Christian Badea, şi pe criticul de film Irina Margareta Nistor, cunoscută şi sub numele „Vocea Filmelor”.  

Pe 23 septembrie, Cezar Paul Bădescu a discutat în direct cu unul dintre cei mai talentaţi copii care a urcat pe scena din Piaţa Festivalului, violonistul Mircea Dumitrescu, în vârstă de doar 15 ani. 

Programul zilei de azi

Ora 17.00 Seria "Recitaluri şi concerte camerale"
Ateneul Român
CAMERATA SALZBURG Transmisie directă enescu.tvr.ro 
Dirijor: LOUIS LANGRÉE
Solistă: HILARY HAHN - vioară

Program:
G. Enescu - Intermezzi op. 12  - durata aprox. 13 min.
W.A. Mozart - Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol Major K 216  - durata aprox. 26 min.
Vaughan Williams - The Lark Ascending (1920)  - durata aprox. 15 min.
W.A. Mozart - Simfonia nr. 41 în Do Major K 551 "Jupiter"  - durata aprox. 34 min.

Ora 19.30 Seria "Mari orchestre ale lumii"
Sala Mare a Palatului 
RUSSIAN NATIONAL ORCHESTRA
Dirijor: MIHAIL PLETNEV Transmisie directă enescu.tvr.ro 
Solist: VADIM REPIN - vioară

Program:
S. Prokofiev - Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră în sol minor op. 63  - durata aprox. 27 min.
P.I. Ceiakovski - Vals-Scherzo în Do Major op. 34  - durata aprox. 6 min.
A. Glazunov - Anotimpurile op. 67  - durata aprox. 60 min.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: