VIDEO Volkswagen lansează SUV-ul Nivus, arma împotriva Dusterului de la Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volkswagen Brazilia a publicat primele imagini şi informaţii despre noul SUV coupe Nivus, model care înainte de a ajunge în Europa va fi comercializat numai în America de Sud pentru o perioadă.

Conform unor analişti, la lasarea în Europa, Nivus va fi un concurent serios pentru Duster. Nu se ştie încă dacă în Europa va fi comercializat sub brandul VW sau sub sigla Jetta, brandul entry-level al VW folosit în China. 

Nivus este dezvoltat pe platforma MQB (varianta low-cost), are o lungime de 4.266 milimetri şi oferă un ampatament de 2.566 milimetri. 

Imagine indisponibilă

Până în prezent, VW Brazilia nu a oferit încă detalii despre motorizări, dar se pare că, între altele, va fi utilizat şi un motor pe benzină de un litru care va avea versiuni de 115 cai putere (cu cutie manuală) şi 128 de cai putere (cu transmisie automată).

La Nivus, Volkswagen  oferă standard aerul condiţionat, şase airbag-uri, sistemul de stabilitate şi control sau stopuri LED. Apoi, clienţii pot alege opţional şi cameră video pentru marşarier, oglinzi electrice sau senzori de ploaie şi de lumină.

Jetta se mută în Europa

Reamintim că Volkswagen Group a anunţat că este posibil să fie adus în Europa şi Jetta, brandul entry-level al VW conceput, iniţial pentru piaţa din China. Gama Jetta include în prezent un sedan (VA3, fostul VW Jetta din China) şi două SUV-uri (VS5 şi VS7), toate construite în cadrul  uzinele din Chengdu. Interesant este că, întâmplător sau nu, marca entry-level a grupului Volkswagen are şi un logo (un J stilizat) care semănă izbitor de bine cu sigla nouă a brandului Dacia. 

            

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite