Vagon-restaurant, numai bun de închiriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR oferă un tren întreg petrecăreţilor care vor să organizeze un eveniment de neuitat. O nuntă „Bucureşti-Cluj“ ar costa cel puţin 10.000 de lei, având în vedere că închirierea unui vagon-restaurant porneşte de la 2.300 de lei. Lăutarii vi-i plătiţi separat!

De mai bine de două luni, ceferiştii s-au lansat în afaceri. Cea mai răsunătoare este organizarea de nunţi, botezuri, parastase şi revelioane în trenuri, cu ruta la alegere.

„Se poate crea un tren special, pe o rută specială, discutată cu clientul. Trenul poate fi format din vagoane-restaurant şi vagoane-bar ", a spus Bogdan Năstăsescu, directorul CFR Gevaro, filială a CFR Călători.

Ceferiştii nu au avut deocamdată nuntaşi, dar au organizat deja o petrecere de Revelion, precum şi un parastas. „Încă nu am avut solicitări de nunţi, dar petreceri private au fost", a adăugat Năstăsescu.

Pentru orice eveniment, nuntă sau botez, clienţii pot închiria un vagon de persoane sau chiar un tren, în funcţie de numărul invitaţilor. „Un vagon de nuntă are 36 de locuri, dar cine are nevoie de mai mult spaţiu poate rezerva o garnitură de tren", a explicat şi Cornelia Bolina, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Specialităţile culinare sunt pregătite de bucătari premiaţi

image

De exemplu, o nuntă pe ruta Bucureşti-Cluj ar costa cel puţin 10.000 de lei, iar rezervarea trebuie făcută măcar cu o lună înainte. De asemenea, invitaţii pot fi „pescuiţi" de pe drum, din staţiile de tren.

Japonezii, primii clienţi

Până acum, clienţii care au solicitat „localul pe şine" au fost străinii care au vrut un party special. Unii au ales ruta Bucureşti-Budapesta, alţii au călătorit în Republica Moldova. „Au cerut patru vagoane - restaurant şi trei de dormit. Am avut şi grupuri de japonezi", a spus şeful de la CFR Gevaro.

Cei care vor să aibă parte de petreceri într-un stil inedit pot încerca vagoanele restaurant puse la dispoziţie de CFR Călători. Acestea sunt amenajate cu mese şi scaune şi de asemenea, cu un bar şi o bucătărie în care se prepară meniurile cerute de invitaţi.

Lăutarii nu sunt o problemă pentru proprietarii de vagoane. Reprezentanţii CFR susţin că puteţi veni cu formaţia preferată, asta în cazul în care nu vă satisface oferta lor, sistemul audio împrăştiat prin vagoane.

Preţul închirierii unui vagon restaurant porneşte de la 2.300 de lei. Acesta creşte în funcţie de cerinţele clientului, de la meniu la ruta aleasă. Singura problemă cu care se confruntă petrecăreţii din vagon este fumatul, acesta fiind interzis.

CFR livrează şi la domiciliu

Dacă vă surânde meniul ceferiştilor, puteţi comanda acasă mâncarea preparată de cei cinci specialişti în arta culinară. Aceştia promit să vă delecteze cu mai multe meniuri tradiţionale din bucătăria românească. Maeştrii au câştigat trei ani la rând concursul Grand Prix, în acest domeniu.

Comanda ajunge în câteva minute la client

image

Preţurile, un atu

Chiar şi pentru cei care şi-au ales deja localul pentru o anumită petrecere, CFR Gevaro vă aduce mâncarea aleasă. „Personalul CFR se poate deplasa cu mâncarea la localul pe care clienţii l-au ales", a precizat directorul Bogdan Năstăsescu.

Astfel, cateringul a devenit o afacere şi pentru ceferişti. Ei livrează la domiciliu mâncăruri pregătite la grătar, salate, deserturi sau antreuri. „Iniţial, am pornit cu deschiderea unui bufet, apoi am văzut că oamenii comandau la birou mâncarea şi aşa am decis să ne extindem pe această nişă şi să livrăm şi la domiciliu. Având şi bucătari buni, am zis că vom face faţă", a spus Cornelia Bolina. Ea a adăugat că bucureştenii care vor mâncăruri mai elaborate, trebuie să sune cu o zi înainte. Dacă este vorba de salate sau preparate la grătar, pot primi comanda în câteva minute.

Ciorba CFR costă 3 lei

Preparatele din peşte costă 5 lei, ciorbele sunt între 3 lei şi 5,5 lei. Cel mai scump preparat ajunge la 15 lei şi poate fi muşchiul de vită cu unt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite