Ungaria vrea să sprijine România şi se oferă să trateze pacienţi COVID-19, după incendiul de la Spitalul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szijjártó Péter şi Bogdan Aurescu Foto: Facebook
Szijjártó Péter şi Bogdan Aurescu Foto: Facebook

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a anunţat sâmbătă că a vorbit cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, despre oferirea unui sprijin după incendiul de la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, unde şapte pacienţi şi-au pierdut viaţa.

„Necazurile nu vin niciodată singure... Din păcate, adevărul proverbului a fost stabilit acum la Constanţa, când un incendiu mortal a izbucnit într-un spital care trata bolnavi de coronavirus. În România, tot mai mulţi oameni au nevoie de îngrijiri pe fondul pandemiei, apoi s-a întâmplat acest eveniment tragic”, a scris ministrul de Externe al Ungariei Péter Szijjártó pe Facebook.

Ministrul de Externe al Ungariei a mai spus că i-a trimis o scrisoare omologului său român Bogdan Aurescu, prezentând condoleanţe şi afirmând că Ungaria este deschisă în a oferi sprijin pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

"Aşa că am trimis o scrisoare şi colegului meu Bogdan Aurescu pentru a oferi ajutorul Ungariei pe lângă condoleanţele mele: dacă trebuie să avem grijă de pacienţi, avem capacitatea sistemului de sănătate ungar, astfel încât aceştia să poată conta pe noi", a mai afirmat ministrul Péter Szijjártó.

Reamintim că un incendiu a izbucnit vineri, 1 octombrie, la ora 9.50, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, la Secţia ATI, unde erau internaţi pacienţi cu Covid-19. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite