Un sezonier român din Olanda a fost bătut de alţi conaţionali după ce a vrut să se protejeze de coronavirus: „Unul m-a ţinut, iar ceilalţi m-au lovit în cap“

Un sezonier român din Olanda a fost bătut de alţi conaţionali după ce a vrut să se protejeze de coronavirus: „Unul m-a ţinut, iar ceilalţi m-au lovit în cap“

FOTO www.gelderlander.nl

Un român a fost bătut de alţi colegi după ce a atras atenţia că riscul de infectare cu noul coronavirus este mare din cauza faptului că în locuinţă trăiesc prea multe persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un conflict a izbucnit sâmbătă între ma mulţi români din Olanda care lucrau ca sortatori la o companie de reciclare a deşeurilor în oraşul Beneden-Leeuwen. Victima este Dorin Marcu, un sezonier român.
 
El a mărturisit publicaţiei gelderlander.nl, că neînţelegerile au pornit de la faptul că el a sesizat faptul că în locuinţa în care stătea împreună cu alţi români, iar riscul de infectare cu noul coronavirus era foarte mare. 
 
„Sâmbătă seara am vorbit cu proprietarul, căruia i-am spus că sunt prea multe persoane în casă, iar riscul de infecţie cu noul coronavirus era mare. Atunci, omul a spus că două persoane trebuie să plece din casă. Pentru că sunt singurul dintre ei care vorbeşte germană, m-a lăsat pe mine să decid, ceea ce am şi făcut", a spus românul.
 
Doar că, după ce două persoane au fost date afară, românii rămaşi în casă au tăbărât pe Marcu şi l-au luat la bătaie. "M-au întrebat de ce am făcut-o. Unul m-a ţinut, iar ceilalţi m-au lovit în cap. Încă mai am dureri", a povestit el. El a fost spitalizat, iar la scurt timp a fost externat.
 
Românii lucrau ca sortatori la o companie de reciclare a deşeurilor. Potrivit lui Marcu, poliţia nu a arestat pe nimeni în urma acestui incident.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: